Върхов модел сред Plug-in хибридите на новото BMW Серия 5 с

...
Върхов модел сред Plug-in хибридите на
новото BMW Серия 5 с
Коментари Харесай

Новото BMW 545e xDrive Седан

Върхов модел измежду Plug-in хибридите на новото BMW Серия 5 с редови шестцилиндров бензинов мотор и двойно задвижване, комбинация сред най-висока енергийна ефективност и динамичност. Разширяване на BMW Серия 5 до пет Plug-in хибридни модела.

С десетгодишния си проект за резистентност BMW Group акцентира своя ангажимент към целите на Парижкото съглашение за климата. В основата на тази упоритост е разширяването на електрическата мобилност. Към края на 2019 година са реализирани над 500 000 електрифицирани автомобила, до края на 2021 година броят им се чака да доближи 1 млн. Значителен принос за постигането както на предишните, така и на бъдещите цели има BMW Серия 5. С около 50 000 екземпляра, осъществени в целия свят, Plug-in хибридите на BMW Серия 5 са най-успешните електрифицирани модели в портфолиото на BMW Group през 2019 година.

Разширяване на новото BMW Серия 5 до пет Plug-in хибридни модела

С разширението от два до пет модела с иновативно Plug-in хибридно задвижване до ноември 2020 година новото BMW Серия 5 предлага най-широката PHEV гама в рамките на едно моделно семейство на BMW Group.

Технологията BMW eDrive от най-ново поколение в композиция с четирицилиндров бензинов двигател задвижва и новите BMW 530e Plug-in хибридни модели. От юли 2020 година на пазара са въведени и новото BMW 530e Седан (среден разход на гориво: 1,8–1,7 л/100 км; среден разход на електрическа енергия: 14,8–13,7 кВтч/100 км; СО2 излъчвания (комбинирани): 42–39 г/км)* и новото BMW 530e xDrive Седан (среден разход на гориво: 2,1–2,0л/100 км; среден разход на електрическа енергия: 16,4–15,9 кВтч/100 км; СО2 излъчвания (комбинирани): 49–46 г/км)*.

От ноември 2020 година започват и новото BMW 530e Туринг (среден разход на гориво: 2,1–1,9 л/100 км; междинен разход на електроенергия: 15,9–14,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 47–43 г/км)* и новото BMW 530e xDrive Туринг (среден разход на гориво: 2,3–2,1л/100 км; междинен разход на електроенергия: 16,9–15,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 52–49 г/км)*.

Върхов модел: новото BMW 545e xDrive Седан

При новото BMW 545e xDrive Седан (среден разход на гориво: 2,4–2,1л/100 км; междинен разход на електроенергия: 16,3–15,3 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 54–49 г/км)* един синхронен електромотор с максимална мощност 80 кВт/109 к.с. е смесен с ефективен редови шестцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 210 кВт/286 к.с., като систематичната им мощност доближава 290 кВт/394 к.с. Мощността се подава ситуативно към четирите колела чрез осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентното задвижване BMW xDrive. Максималният систематичен въртящ миг е 600 Нм. Максималната скорост е 250 км/ч, в чисто електрически режим до 140 км/ч. Новото BMW 545e xDrive форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 4,7 сек. С това то изрично е най-динамичният шестцилиндров Plug-in хибрид на BMW.

Благодарение на интелигентно контролираното взаимоотношение на двете задвижвания новото BMW 545e xDrive комбинира най-доброто от два свята. То позволява както чисто електрическо шофиране в града и дейно пътешестване сред дома и работното място, както и динамични и комфортни пътувания на дълги дистанции. С чисто електрическия си пробег ос 54-57 километра и междинният разход на гориво от 2,4–2,1 литра/100 км новото BMW 545e xDrive съчетава типичните за марката динамичност на управлението и висок комфорт при дълги пътувания с очебийно ефективно оползотворяване на ресурсите. Високоволтовата батерия на най-новия Plug-in хибриден модел на BMW Серия 5 е 400-волтова литиево-йонна батерия, която е монтирана плътно под задната седалка. С вместимостта на багажника си от 410 литра транспортните благоприятни условия на BMW 545e xDrive са нищожно по-малки от тези на вариантите с бензиново и дизелово задвижване.

Различни режими за шофиране за максимална успеваемост според от нуждите и условията

За оптимално оползотворяване на комбинацията сред нежния като коприна редови шестцилиндров мотор и задвижването eDrive при всевъзможни ситуации на пътя, BMW 545e xDrive подкрепя лидера по разнообразни способи по повод на управлението на силата. С натискане на съответния бутон на междинната конзола се задействат разнообразни по функционалност режими на шофиране, като част от тях могат да бъдат и индивидуализирани.

Стандартната конфигурация е режимът HYBRID, който обезпечава уравновесени настройки и интелигентно взаимоотношение между двигателя с вътрешно горене и електромотора. От менюто iDrive като алтернатива режимът ELECTRIC може да бъде избран като общоприета конфигурация. В режим HYBRID се употребява предимно електромоторът, моторът с вътрешно горене се включва едвам при по-висока скорост респективно, по-интензивно натоварване. Благодарение на свързаността с навигационната система взаимодействието сред мотора с вътрешно горене и електромотора може да бъде приспособено предвиждащо и прецизно към воденето по маршрута, топографията и другите обстановки на пътя. Електрическият пробег се покачва посредством рекуперация при движение по инерция и прекъсване. Спестените по този метод запаси от енергия могат целеустремено да бъдат ползвани за шофиране с нулеви локални емисии в градските сектори от маршрута и към задачата на пътуването.

Чрез двукратно натискане на бутона HYBRID се задейства още по-оптимизиран по отношение на успеваемостта вид на този режим (HYBRID ECO PRO). При него за допълнително намаление на разхода на гориво способства и функционалността безмоторно движение във етапите на придвижване по инерция. Управлението въз основата на данните от навигационната система и сензорите също така усъвършенства и ефективността на регенерацията на спирачната сила. По този начин безстепенната адаптивна рекуперация се ползва изключително интензивно за прекъсване, например при приближаване до кръстовище или до движещ се начело автомобил. В режим SPORT електромоторът подпомага редовия шестцилиндров бензинов двигател с активиране на цялостната систематична мощност от 290 кВт/394к.с. Тази конфигурация е насочена към динамичност, превключването на предавките е спортно.

В режим ELECTRIC е допустимо шофиране с нулеви локални излъчвания до 57 километра и със скорост до 140 км/ч.

Специално звучене за изключително изживяване при шофиране

Новият тон за „ подготвеност за придвижване “ на BMW 545e xDrive е резултат от сътрудничеството с композитора Ханс Цимер и разсънва радостно очакване от електрическото шофиране, когато водачът се качи в автомобила и натисне бутона Старт/Стоп. За акустична отбрана на пешеходците при електрическо шофиране от система от високоговорители се генерира безподобен тон, разработен специално за електрифицираните модели на BMW. Звуковото оформление при ниски скорости до 30 км/ч излъчва акустично присъствие, без да нарушава акустичният комфорт на пасажерите.

Озвучителната система на автомобила осигурява и „ Active Sound Design “ за автентично и изключително интензивно в режим SPORT възприемане на звука на задвижването в интериора на автомобила.

Електрическата подвижност среща свързаността: цифровите услуги за Plug-in хибридните модели на BMW Серия 5

С новаторските си цифрови услуги BMW Group активно способства и за повишение на атрактивността на електрифицираните автомобили.

Услугата BMW eDrive Zone разрешава автоматично превключване на задвижващата система в чисто електрически режим при нахлуване в градски екологични зони или други дефинирани региони на града. В допълнение към това шофирането на Plug-in хибриден модел на BMW с нулеви местни излъчвания се възнаграждава от неповторимата в света програма за награди BMW Points.

Освен бензиностанциите навигационната система демонстрира и публичните станции за зареждане. При избора на зарядна станция лидерът в допълнение получава и прогноза за нейната претовареност, както и препоръки за разположените наблизо ресторанти и кафенета. Освен това BMW осигурява опция на клиентите на BMW Charging още от автомобила да резервират определена зарядна станция за определен период. Лесното и удобно зареждане у дома и при пътешестване се обезпечава и от другите артикули и услуги на BMW Charging. Сред тях са другите разновидности на Wallbox вкл. инсталационна услуга, индивидуалните предложения за „ зелена “ електроенергия и достъпът до най-голямата в света мрежа от публични зарядни станции, която само в Европа включва над 150 000 точки за зареждане. Оптимизираният по всяко време на годината комфорт се обезпечава от включеното в серийното оборудване Предварително кондициониране на интериора благодарение на стационарното отопление и стационарната климатизация. Когато предварителното кондициониране се прави по време на зареждане при дефиниран час на тръгване, се гарантира и цялостният електрически пробег. Управлението се прави от автомобила или комфортно посредством My BMW App.

* Предварителни данни
*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР