Въпросните бързи процесори би трябвало да излязат през следващата година. През

...
Въпросните бързи процесори би трябвало да излязат през следващата година.
През
Коментари Харесай

Сега Intel обещава ръст от 20-40% и дори повече, но дали той ще бъде достатъчен, за да настигне чудовищата на AMD?

Въпросните бързи процесори би трябвало да излязат през идната година.

През първата половина на идната година Intel даде обещание да показа сървърни процесори Xeon от поколението Emerald Rapids, които ще заменят Sapphire Rapids и ще бъдат най-производителните процесори на компанията. Документите на Intel за тези процесори се появиха в интернет през днешния ден и в тях има маса забавни неща,

В документа няма доста механически характерности на процесорите, само че към този момент знаем, че те ще имат най-вече до 64 ядра, т.е. по отношение на сегашните Sapphire Rapids нарастването ще бъде минимално. Но Intel дава обещание много осезаемо нарастване на продуктивността заради смяната на архитектурата. Това нарастване обаче няма да е значително във всички вероятни режими.

Така да вземем за пример Xeon 8592+ спрямо Xeon 8480+ ще обезпечи 20% по-висока продуктивност в уеб приложенията, 30% в LAMMPS, в редица задания с изкуствен интелект нарастването ще бъде 40%, а в някои сюжети Intel дава обещание даже над двойно нарастване. Това обаче може да се окаже незадоволително, за могат тези нови чипове да се преборят с 96-ядрения Epyc Genoa или Threadripper 7000.

От техническа позиция, да вземем за пример, флагманският 64-ядрен Xeon 8592+ ще получи 480 MB кеш памет. Новите процесори също по този начин ще разполагат с до 80 PCIe 5.0 линии и увеличена скорост на междусистемните връзки Intel Ultra Path.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР