Въпросната първа степен под сериен номер “B1060 дебютира на 30-ти

...
Въпросната първа степен под сериен номер “B1060 дебютира на 30-ти
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс постави рекорд по възвръщаемост по време на 24-тия си полет за 2022 г.

Въпросната първа степен под сериен номер “B1060 ” дебютира на 30-ти юни 2020 година с GPS сателит. След това нейната “кариера ” продължи с извеждането в космоса на две партиди “Старлинк ”, по-късно на турски сателит “Тюрксат 5А ”, след това на още три партиди “Старлинк ”, на задачата за споделено извеждане на потребни товари “Транспортър 2 ” и отново на четири партиди “Старлинк ”. Днес степента също свърши безупречно своята работа, а след полета извърши меко кацане върху плаващата платформа “Недоимък на достолепие ”. 

13-тото число не се оказа съдбовно за СпейсЕкс. На фрагмента: завърналата се първа степен след полета си. Photo credit: SpaceX

В хода на тазвечершната задача СпейсЕкс означи 100-тното си изстрелване на ракета “Фалкън 9 ” с рециклирана първа степен, както и 24-тия си полет за 2022-ра година. А сме едвам в средата на юни. Компанията продължава да извършва компактно графика си за реализацията на сред 50 и 60 орбитални изстрелвания до края на декември. 

Нещо повече – още два полета са планувани до края на този уикенд. Утре в 17:00 ч. чакаме изстрелването на “Фалкън 9 ” с боен сателит на Германия, издигнат от Еърбъс, а след това в неделя в 07:30 ч. друга ракета ще изпрати в орбита спътник на американската компания Глобалстар.

Видеозапис от днешния старт – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР