Въпросът за затварянето на небето над Украйна от страна на

...
Въпросът за затварянето на небето над Украйна от страна на
Коментари Харесай

Украйна вече не иска от НАТО да затвори небето, сама ще се брани от въздушни атаки

Въпросът за затварянето на небето над Украйна от страна на силите на НАТО към този момент не е настоящ. Това декларира съветникът на ръководителя на офиса на президента на Украйна Алексей Арестович в изявление за изданието " Медуза ", което беше оповестено през вчерашния ден, 24 април 2022 година. На въпрос " води ли Киев както преди договаряния с НАТО за затваряне на небето над Украйна ", Арестович декларира: " Не, това е завършен въпрос. Това, което ни би трябвало - това е система за противовъздушна защита, която към този момент ни се дава. А небето ние и сами ще си затворим. "

Той също по този начин е дал отговор на въпроса води ли Украйна договаряния с страните от Запада за друга военна помощ, с изключение на за доставка на въоръжение.

" На нас ни стига единствено въоръжението. Ние и сами прелестно ще се оправим. На нас не ни трябват западни бойци тук. Но те и няма да тръгнат на подобен ход, в случай че не бъде нанесен нуклеарен удар ", счита Арестович.

След пълномащабното навлизане на Русия на 24 февруари 2022 година, Украйна неведнъж се обърна към страните от запада с молба да затворят украинското въздушно пространство за съветски ракети и самолети, а също по този начин помоли да и се доставят въоръжение и средства за Противовъздушна отбрана.

Арестович дава оценка и на дейностите на Русия в Донбас. Той признава, че те са много дейни в настъплението си, само че казусът за тях е, че теренът е неподходящ за нахлуване. Според украинеца силите, които са събрали там, не са задоволителни за решителна победа. Арестович припомня и че украинските бойци, които се намират там, в действителност се намират от осем години и познават доста добре терена, " ядосани са и са стимулирани ". По думите му още през цялото време концепцията за осъществяване на интервенцията там беше налудничава.

" Това беше обяснено с чисто политическо решение - да се отиде до границите на Луганска и Донецка област и да се разгласи победа. Тяхната (на руснаците, бел.ред.) задача в този момент (след неуспеха на първичния план) е да разгласят победа. След това те желаят да върнат акцията обратно. "

За Мариупол Алексий Арестович декларира, че украински военни към момента държат елементи от града - четири, с изключение на " Азовстал ". А срещата Путин - Шойгу, която съветските медии излъчиха необятна, Арестович дефинира като " скеч ". " Първо, Шойгу беше облечен в граждански костюм. Това беше жест на утешение. Второ, те излъгаха, че Мариупол е високомерен. Трето, Путин сподели: " Обградете и не изпускайте ". За обграждане са нужни три пъти повече войски, в сравнение с за щурмуване. И в това време извеждат войските на други територии, където не се оправят добре. "

Самият Арестович допуска, че дейните бойни дейности ще продължат от две до три седмици при тези темпове на войната и количеството изразходвани муниции и жертви. Това не значи, че боевете ще спрат изцяло, само че може да е последното нахлуване от втората фаза на войната. В този смисъл военна помощ от запада даже ще дойде със забавяне, само че през това време ще се случат доста неща, в това число и това, че резултатът от наложените наказания ще е забележим.

В момента никой не договаря, признава Арестович като обикновено за момента на дейна военна интервенция. Провеждат се съвещания, разменят се писма, понякога и къси телефонни диалози. " Всички се надяват на боен резултат. Сега настъплението е в дейна фаза, а ние тук (на преговорите) се усмихваме и се преструваме, че всичко е наред. " Арестович удостоверява, че нищо не се е трансформирало, в това число и позициите на Украйна, след договарянията в Истанбул - препоръчано е да се сътвори интернационална комисия за Крим и страните да бъдат задължени да намерят решение в границите на 15 години. Същото е и с Донбас. " Дори няма да обсъждаме обстоятелството, че това е наша територия. Но защото разбираме, че Русия де факто упражнява надзор над тези територии, сме подготвени за интернационалните договаряния по този въпрос. " На въпрос какво чакат от вероятност за интернационалните договаряния, които да се проточат 15 години, Арестович напомня позицията на Кремъл пред войната - че никакви договаряния за Крим не са вероятни. Сега обаче те " внезапно са станали вероятни ".

" Къде ще отидат, бедните души? ", задава контра въпрос Арестович и акцентира, че една позиционна фаза на войната, е по-изгодна за украинците. " Намираме се на наша земя. Партизаните работят за нас, природата работи за нас, а Западът ни оказва помощ. А те ще би трябвало да стоят неподвижно и да доставят армията на територия, която не ги харесва доста... Знаете ли, че зад тила на съветските войски няма нито едно населено място и нито един съветски боец, като се изключи най-ключовите? Ако пробием тази линия, можем да стигнем до Крим. "

" Тази полуда ще продължи още месец-два, тъй като просто ще избием всички, ще унищожим всичките им войски ", продължава Арестович, който е наясно, че руснаците могат да задържат Крим, само че не и териториите, завзети след 23 февруари - " там ги чакат огромни неприятности ", които ще наклонят везните в интерес на Украйна, което ще се отрази и директно на договарянията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР