Въпросът за мъжкия и женския оргазъм е един от най-коментираните,

...
Въпросът за мъжкия и женския оргазъм е един от най-коментираните,
Коментари Харесай

Мъжете, жените, оргазмът и разликите в честотата на изпитваното удоволствие

Въпросът за мъжкия и женския оргазъм е един от най-коментираните, когато стане дума за разликите сред двата пола. А цифрите доста постоянно са най-бързият метод за споразумяване на спор. Какво споделят те за честотата на мъжкия и женския оргазъм?
Ново изследване на учени от Университета в Олбани, Ню Йорк, дава отговора на въпроса. За да стигнат до съответни числа, учените вършат анкета измежду 207 студенти, които отговорят на следния въпрос:
Колко постоянно изпитвате оргазъм по време на вагинален секс?
а) Никога
б) По-малко от половината от времето
в) Повече от половината от времето
г) Винаги
Според изследването, почти 50% от мъжете изпитват оргазъм всякога, когато вършат секс. При дамите това се отнася за единствено 4%, написа Psychology Today.
Приблизително 2% от мъжете показват, че в никакъв случай не изпитват оргазъм по време на секс, 11% споделят, че изпитват оргазъм по-малко от половината от времето, а 37% дават отговор, че изпитват оргазъм повече от половината от времето. При дамите 15% не изпитват оргазъм, 49% изпитват оргазъм по-малко от половината от времето, а 32% споделят, че изпитват оргазъм през множеството време.
Въпреки че тези данни са потребни за разбирането на честотата на оргазмите по време на секс, те надалеч не са безапелационни. За по-категоричен взор върху честотата на мъжкия и женския оргазъм, можем да се обърнем към публикация от 2018 година, оповестена в Archives of Sexual Behavior.
От нея научаваме, че 33% от хетеросексуалните дами постоянно изпитват оргазъм по време на секс. При хетеросексуалните мъже цифрата е надалеч по-голяма – 75%. Данните са от национално прочуване измежду над 52 000 американци. Разликата обаче не е толкоз огромна, когато става въпрос за нехетеросексуални човеци.
В същото изследване се търси отговор на въпроса кои форми на полово взаимоотношение могат да усилят вероятността от оргазъм при дамите. Според тях оралният секс и ръчната стимулация са от основно значение. И за дамите, и за мъжете са значими секс игрите и всякакво полово многообразие.
Тяхното умозаключение е, че честотата на оргазма при хетеросексуалните дами се приближава до тази при мъжете, когато към половия акт са включат да вземем за пример орален секс и ръчна стимулация. Тези констатации подхождат на мнението, че има биологични разлики сред мъжете и дамите при вероятността за реализиране на оргазъм по време на сексуален акт. Констатациите обаче демонстрират, че тази разлика може да бъде понижена посредством разнообразието в секса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР