Въпросът за евентуалното закриване на посолството на Русия в България

...
Въпросът за евентуалното закриване на посолството на Русия в България
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Въпросът за евентуално закриване на посолството в България ще се разглежда от руското МВнР

" Въпросът за възможното закриване на посолството на Русия в България ще бъде прегледано от Министерството на външните работи, а при нужда за президента Владимир Путин ще бъде квалифициран отчет ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА " Новости ".

Агенцията оповестява, че след решението на българското държавно управление да изгони 70 съветски дипломати и чиновници от страната, дипломат Елеонора Митрофанова заплаши да сложи пред съветските управляващи въпроса за закриване на дипломатическото посланичество и даже разкъсване на дипломатическите връзки.

Faktor.bg се обърна за коментар към представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, тъй като досега на формалния уебсайт на Министерството няма даже споменаване за проблема.

Любопитен акцент към заканите на Елеонора Митрофанова е фактът, че Захарова разяснява през днешния ден разногласието за това дали боршът е украинско или съветско ядене, само че не и ултиматума на съветската посланичка.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР