Въпросът с Паметника на съветската армия е политически въпрос, тъй

...
Въпросът с Паметника на съветската армия е политически въпрос, тъй
Коментари Харесай

Вили Лилков: Въпросът с Паметника на Съветската армия е политически въпрос

Въпросът с Паметника на руската войска е политически въпрос, защото показва една историческа лъжа. Съветската войска в България не е освободителка, а е окупационна войска, този монумент е построен не от признателния български народ, а с решение на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Говорим за възобновяване на историческата истина. Това сподели в студиото на " Още от деня " водачът на " Синя София " Вили Лилков.

" Този монумент е доста значим за Българска комунистическа партия, тъй като Съветската войска докарва комунистите на власт в България и подсигурява тяхната жестока кавга, дружно с престъпни детайли, на ликвидирането на българския политически хайлайф ", сподели Лилков.

По думите му, този монумент трайно е разделил българското общество, а обществените пространства като Княжеската градина, са да събират, а не да разделят и на негово място би трябвало да се направи нещо красиво:

" Този монумент е спрял историческото развиване на едно от най-красивите места в София. Това място е почнало да се развива по европейски - появява се Ботаническа градина, зоопарк, алпинеуми, царската детска градина, басейни. Там работят най-големите паркостроители на София. И се появява един паметник-натрапник, който за 70 години стопира развиването на тази градина. "

Според Лилков, обстановката в Общинския съвет на София ще се промени след 18 декември, тъй като има условия, които не разрешават повече отсрочване - няма да има комисии, които да вземат решение по погашение на пари за европейски планове и ще изгубим големи суми безплатна европейска помощ.

" Няма кой да одобри структурата на общинската администрация, което затормозява работата. "

Лилков показа, че с цел да застане отпред на Общинския съвет, зад него би трябвало да застане солидно болшинство, само че за жалост такова не се вижда и най-вероятно ще се ръководи на ротационен принцип.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР