Въпросът относно участието на руските спортисти на Олимпийските игри в

...
Въпросът относно участието на руските спортисти на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Руските спортисти все още под въпрос за Олимпийските игри в Париж

Въпросът по отношение на присъединяване на съветските спортисти на Олимпийските игри в Париж през 2024 година към момента не е решен. Това сподели пред публицисти представителят на Международния олимпийски комитет (МОК) Марк Адамс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Позицията на МОК във връзка с украинските и съветските спортисти въобще не се е трансформирала. Изразяваме взаимност с украинските спортисти, до момента в който съветските спортисти взе участие с безпристрастен статут. Все още не сме взели никакви решения по отношение на квалификациите за игрите в Париж ", сподели Адамс.

На 28 февруари 2022 година МОК предложи съветските и беларуски спортисти да не бъдат допускани до надпревари поради обстановката в Украйна. На 28 март 2023-а Изпълнителният комитет на МОК взе решение те да могат да вземат участие в интернационалните шампионати като неутрални спортисти и единствено тези, които не са се изказали обществено в поддръжка на специфична военна интервенция в Украйна и не са свързани с въоръжените сили или организациите за национална сигурност.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август идната година. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР