Въпросът, от който светът се вълнува от няколко дни, е

...
Въпросът, от който светът се вълнува от няколко дни, е
Коментари Харесай

Кога космическата станция Тянгун ще падне на Земята?

Въпросът, от който светът се вълнува от няколко дни, е по кое време безотговорно движещата се китайска галактическа станция " Тянгун " или " небесен замък " ще падне на Земята - упованията са това да се случи през днешния ден. В 7:45 станцията мина над България. Мария Чернева е в Института за галактически проучвания с повече детайлности.

 Космическата станция Космическата станция "Тянгун " мина над България
Преди минути галактическата станция "Тянгун " мина над България. Това й лиши 60 секунди. Траекторията на Тянгун минава над Стара планина, само че и визира и ч...

Учените от Института за галактически проучвания непрестанно наблюдават придвижването на станцията. Според последните калкулации статистическото отклоняване към момента е прекомерно огромно, в границите на + - 6, 7 часа.
Проф. доктор Димо Зафиров, Институт за галактически проучвания: Последните планирани данни, които се дават, са от американска организация и са изработен в 3 часа тази заран. Очаква се на следващия ден в 3:00 часа да бъде най-вероятното време за приземяването + - 6 часа. Това се дължи на обстоятелството, че атмосферата е с променлива компактност и от ден на ден се усилва времето, което станцията продължава да се движи. Очаква се да мине над България на следващия ден заран към 7:40, 8:00 часа. Минава съвсем над Стара планина, има възможност и над София да мине. Една минута през всеки 24 часа минава над територията на България. Вероятността да попадне в обитаемо място е дребна. Около 5000 по-значими обекта са паднали.Не е имало случаи, в които човек да е потърпевш. Към момента " Тянгун " се намира в Атлантическия океан, 88 минути е интервалът, за който обикаля земята, ние би трябвало да се поучим, би трябвало да се увеличи надежността и да се плануват спешни разновидности за втурване към атмосферата. През 16-та година е изгубено ръководството на станцията и не се знае дали горивото е било привършило и не се поддава на ръководство повече станцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР