Въпросът как да поставите слон в малък апартамент се задава

...
Въпросът как да поставите слон в малък апартамент се задава
Коментари Харесай

10+ експертни съвета, които ще ви помогнат да живеете като кралица дори в много малък апартамент

Въпросът по какъв начин да поставите слон в дребен апартамент се задава на интериорните дизайнери по-често, в сравнение с биха желали. И отговорът “няма метод ” по някаква причина не подхожда на никого.

В този случай е значимо да бъдете почтени: няма магия. Нещо ще би трябвало да бъде пожертвано: или свободно пространство, или улеснение. Готови ли сте да изкачвате мецанина всяка седмица? Изхвърлете половината дрешник и съдове? Но към момента има няколко секрети за това по какъв начин да разрешите този проблем.

– Снимки от интернет за това по какъв начин да напъхате слон са толкоз правилни, колкото и съвършената кожа на модели в инстаграм.

– Ако търсите оформление за малко жилище, обърнете внимание на европейските студия, изключително френските.

– Вашите другари за всички времена – умалени модели домашен уреди. Печка с две горелки, дребен ледник, микросъдомиялна. Поставянето на дребен ледник ще ви спести доста място за предпазване, а също по този начин ще се научите по какъв начин да купувате единствено нужните ви храни и да ги изяждате бързо.

– Винаги има място за предпазване покрай пода и под тавана. Използвайки мебелни цокли, чекмеджета под леглото, мецанини и шкафове до тавана, ще спечелите няколко кубически метра, с цел да поставите нещата там.

– Рафтовете са ваши врагове, а всевъзможни чекмеджета, кошници и поставки за бутилки са ваши другари. Те могат да се употребяват освен в кухнята, само че и в банята и в спалнята.

– Специалните детайли на стените и вратите също ще ви оказват помощ да спестите място. Всичко, което може да бъде окачено, би трябвало да бъде окачено.

 – Може да ви се коства, че разделянето на дребен апартамент на зони с загради е добра концепция, само че не е по този начин. Преградите наподобяват добре единствено на фотографията, само че в реалност те вършат дребна стая още по-малка и доста пречат по време на разчистване.

– Ако е допустимо, изберете първокласен двоен диван. Ако не можете да спите на диван и имате легло, вземете столове вместо диван.

– Единственото нещо, което е по-добре да вземете естествен размер, е маса. Това е най-универсалният продукт.

– Ако в жилището има микрокухня, отделена от стена, която не може да бъде отстранена, и постоянно ядете вкъщи с цялото семейство, оборудвайте място за хранене в главната стая.

– Най-големият проблем (във всевъзможен смисъл) на дребната баня е самата вана.
Това е много обемно, изключително в случай че има висока страна. Трудно се инсталира, мие, коства доста по-скъпо.

– Има такива душ кабини-ъгли. Те са по-лесни за инсталиране и могат да бъдат по-евтини, в случай че закупите кран с лейка, извършите дренаж и монтирайте стените или вратите настрана.

– Къпането на дете при липса на баня е разгадаем проблем. За бебета има сгъваеми вани. По принцип същите ги има и за възрастните, само че нормално няма къде да ги сложат.

– Ако към момента предпочитате баня, пробвайте да инсталирате заслон с порти на панти. Това обаче е много скъпо.

– Ако в банята има пералня или тоалетна, можете да организирате предпазване над тях: окачете цялостни кутии или лавици.

– На стената могат да се съхраняват дребни неща като гребени, козметика и всевъзможни бурканчета. Ъгловите лавици приблизително побират по-малко неща. Изберете елементарни лавици от неръждаема стомана с куки в долната част.

 – Между другото, дъска с дупки е подобаваща за предпазване на стената. Може да се мие с душ.

– Такива устройства също ще бъдат положителни за кухнята и за коридора.

– За доставки на тоалетна хартия или препарати можете да извършите мецанин над вратата в банята. В тесни пролуки (между банята и тоалетната или пералнята) можете да поставите високи лавици на колела.

– Има и доста комфортни държачи за сешоар и маша.

– Преди да напълните дребен апартамент с разнообразни предмети, помислете без какво можете да живеете. Това е може би най-важната стъпка, само че и най-трудната. Ако ви е жалост да изхвърляте нещата, сложете ги в кутии и ги дайте на някого за предпазване.

Знаете ли какви лайфхакове оказват помощ да спестите място?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР