Въпросът дали можем да спим голи няма категоричен отговор. Някои

...
Въпросът дали можем да спим голи няма категоричен отговор. Някои
Коментари Харесай

Защо не трябва да спим голи?

Въпросът дали можем да спим голи няма безапелационен отговор. Някои източници настояват, че това даже е потребно за здравето. Има обаче отзиви и образци, които потвърждават противоположното.

В антична Русия съществувало поверие, което плашело хората и им забранявало да спят голи. В предишното се е вярвало, че по време на сън човек става най-беззащитен пред тъмните сили. Ако спи без облекла, ще е още по-безпомощен против набезите на злите сили и те доста по-лесно ще му вземат душата. Най-строгата възбрана за спане без облекла била наложена на нежния пол, тъй като те били считани за най-привлекателни за демоните и, в случай че един от тях си хареса жена, той елементарно ще я завладее и ще се реалокира в тялото ѝ.

След идването на християнството в Русия, църквата подкрепила тази възбрана. На дамите било неразрешено да махат облеклата си даже пред брачна половинка си. В допълнение, по време на фамилиарност сред сътрудниците дамите не трябвало да са изцяло голи.

Ето и някои от разумните аргументи, които застават против концепцията да спим голи:

1. Студът

Температурата на човешкото тяло спада до момента в който спи. Ето за какво когато ненадейно се събудим през нощта може да усетите мощен мраз. И с цел да се отървете от него, би трябвало да потърсите в допълнение одеяло, което пък ще наруши съня ви. Освен това интимните елементи елементарно изстиват без долни дрехи.

2. Непредвидени незабавни обстановки

Представете си, че се случи нещо ненадейно – пожар, земетресение или нещо не толкоз животозастрашаващо, само че въпреки всичко налагащо бързо да се изстреляте от леглото? Как ще реагирате, в случай че сте голи?

3. Неудобство

Човек, който живее под един покрив с доста хора, ще би трябвало да се облича всякога, с цел да отиде до тоалетната през нощта. Ако не извършите това, можете да влезете в неуместна обстановка, като се срещнете с някого от съквартирантите в жилището.

4. Хигиена

Контактът на спално долни дрехи с интимните елементи на човешкото тяло може да аргументи някои болести, изключително в случай че то не е доста свежо. Малко хора сменят чаршафите и одеалата всеки ден, до момента в който бельото се сменя всеки ден.

5. Неочаквани и неканени гости

Хората имат навика да влизат в стая, без да чукат. В тази обстановка сънят без облекла несъмнено не си заслужава. В края на краищата, по този метод вие ще поставите в неловко състояние освен себе си, само че и някой, който може ненадейно да влезе в спалнята ви.

6. Качеството на спалното долни дрехи

Ако спалното долни дрехи е направено от нискокачествени тъкани, тогава заспиването става неприятно, изключително за голи хора./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР