Въпрос за ниско прелитащите самолети край Елена към военния министър

...
Въпрос за ниско прелитащите самолети край Елена към военния министър
Коментари Харесай

Тагарев обясни за ниско прелитащите самолети

Въпрос за ниско прелитащите самолети край Елена към военния министър Тодор Тагарев даде мотив на „ Възраждане “ да изискат повече средства за образование на българските водачи от военновъздушните сили.

Министърът съобщи, че сред 26 юни 14 юли екип от военно формирование „ Безмер “ е изпълнявал планови подготвителни полети, пътната линия е била на километър южно от последните жилищни постройки на Елена. Целта е била рационализиране подготовката на екипажите.

Полетите са осъществени през деня, при елементарни метеорологични условия, без въоръжение и на височина над 1000 м. Тагарев изясни, че такива полети не се извършват редовно, а нормално през 2-3 месеца.

Полетите не са свързани с присъединяване в обучение на полигони от другата страна на Стара планина, акцентира той

За полетите в псочения интервал няма нарушение режима на полета, заложените ограничавания във височината и близостта до обитаемо място, счита министър Тагарев. Вече са извършени спомагателни инструктажи за осъществяването на полети на дребна и седна височина. При опция те ще бъдат по-отдалечени от обитаемоте места.

Николай Дренчев от „ Възраждане “ иронизира, че подготовката с ниско прелитащите самолети се води интензивно. До такава степен, че безпокои хората в обитаемоте места, по които минават маршрутите на водачите.

„ Това е добре, влошената среда за сигурност изостря чувствителността на популацията във връзка с всевъзможни военни дейности и придвижване на военна техника от всякакво естество – съюзна или да се продаде на Източния фронт “, съобщи депутатът.

Според него в предходни времена е имало повече подготовка. Нямало потребност водачите да се образоват единствено по един единствен маршрут, тъй че популацията да забележи. Той изрази вяра за повече пари за авиация, тъй че да се разработят и др маршурути за подготовка на водачи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР