Въпреки засилване на пандемията от през октомври бизнесът у нас

...
Въпреки засилване на пандемията от през октомври бизнесът у нас
Коментари Харесай

Оптимизъм в бизнеса въпреки коронавируса

Въпреки усилване на пандемията от през октомври бизнесът у нас изпитва оптимизъм. Общият индикатор на бизнес климата през октомври нараства с минималните 0,5 пункта спрямо предходния месец, показват данните на Национален статистически институт, представени от.
От анкетите, които организират подчинените на ръководителя на Национален статистически институт Сергей Цветарски, се вижда, че само в индустрията индикаторът понижава с 1,3 пункта. Това се дължи на по-умерените упования на ръководителите на предприятията за идващите 6 месеца.
 Лъчезар Борисов: Това е първият разумен, ориентиран към стопанската система и хората бюджет Лъчезар Борисов: Това е първият разумен, ориентиран към стопанската система и хората бюджет
" Абсолютно не е разоряващ и това, което мога да кажа за бюджета, макар че не съм финансов министър, само че като макроикономист го проследявам п...
Предприемачите в промишлените предприятия заявяват, че мощностите им сега са натоварени до 72,8% приблизително и в случай че търсенето на продукцията им не се ускори, в идващите месеци ще имат значителен остатък от мощности. В строителството индикаторът са подвига с 0,6 пункта, защото в последно време са намалели закъсненията в заплащанията от страна на клиенти и сътрудници. При търговците на дребно индикаторът се усилва с 1,3 пункта, като това е обвързвано с предколедните упования за усилване на търсенето на артикули. Най-много се ускорява оптимизмът в областта на услугите - с 3,4 пункта, само че това става на фона на прекомерно огромния скептицизъм в последните месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР