Въпреки твърденията, че спането по гръб е най-полезно, оказва се,

...
Въпреки твърденията, че спането по гръб е най-полезно, оказва се,
Коментари Харесай

Рисковете, които крие спането по гръб

Въпреки изказванията, че спането по тил е най-полезно, става известно, че това не е по този начин. Спането в тази поза не просто не е потребно, само че и е нездравословно. Сомнолог изясни по какъв начин този табиет може да бъде рисков.

Към момента към момента интензивно се изследва въздействието на позицията на човек по време на сън върху здравето му. Учените към този момент съумяха да създадат някои изводи по този въпрос.
 6 растения, които ще ви обезпечат по-добър сън 6 растения, които ще ви обезпечат по-добър сън
Стайните растения са най-хубавите съквартиранти! Те в никакъв случай не ядат храната ви, постоянно са там, с цел да ви изслушат и най-хубавото от всичко,...

Във връзка с това специалистът предлага да се откажем от навика си да почиваме в легнало състояние по тил за дълъг интервал от време. Това е обвързвано с риска от разнообразни болести.

На първо място рисковете, зараждащи в тази позиция, са свързани с дихателната система.

Човек, който спи по тил, е благоразположен към сънна апнея. Това положение е кратковременно прекъсване на дишането.

Също по този начин неотдавна бе открито, че спането по тил има връзка с качеството на съня, положението на гърба и развиването на сърдечно-съдови болести и даже рак.
 Полезно ли е да пием вода през нощта? Полезно ли е да пием вода през нощта?
Водата е живот. Човешкото тяло не може без нея. Пийте вода вярно за оптимални изгоди за здравето. Ще ви кажем дали можете да пиете...

Какви са механизмите на това влияние, към момента не е изцяло ясно. Възможно е някои от негативите да са свързани с потреблението на изключително висока, което би довело до мощно изкривяване в региона на шията.

В тази поза може да настъпи венозна конгестия на мозъчните съдове. Това положение е извънредно рисково, защото се свързва с нарушаването на метаболизма на значим орган като мозъка и повишение на вътречерепното налягане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР