Въпреки след 1 януари 2022 г. да няма пенсионер, който

...
Въпреки след 1 януари 2022 г. да няма пенсионер, който
Коментари Харесай

Много пенсионери са получили по-малко пари в сравнение с декември 2021 г.

Въпреки след 1 януари 2022 година да няма пенсионер, който да получи по-малко спрямо декемврийския си приход, доста пенсионери са получили по-ниски суми. Това излиза наяве от недоволства на възрастни хора в първия ден за приемане на новия размер на пенсиите – 7 януари.

Броят на ощетените пенсионери на този стадий не е явен. Със сигурност се знае, че няма проблем с хората, които получават минимална пенсия, който са взели даже с 10 лева повече спрямо декември 2021 година (общо 430 лева.).

Преди дни до размера на декемврийския приход. Те обаче ще стартират да се получават от февруари и няма да важат със задна дата. Очаква се за задачата депутатите да гласоподават законова смяна във до 31 март в изискванията на липса на признат държавен бюджет за 2022 година

От 1 януари 2022 година Covid добавката към пенсията бе понижена от 120 лева на 60 лева със период до 30 юни тази година. В същото време от 25 декември 2021 година влезе в действие с нов размер на коефициента за стаж, който се увеличи от 1.2% на 1.35% за всяка година застрахователен стаж. Освен това минималната пенсия се подвигна от 300 лева на 370 лева, а оптималната – от 1440 лева на 1500 лева

Първоначално управляващите бяха сметнали, че добавката от 60 лева плюс нараствания размер на пенсиите ще са задоволителни, с цел да могат всички пенсионери да не усетят намаляване на прихода си през януари. Оказа се обаче, че преизчислението на пенсиите е по-сложно и част от хората са ощетени.

Заради казуса на преизчислението, само че това не успокои засегнатите, които останаха разочаровани от разминаването сред обещанията и действителността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР