Въпреки сериозните глобални насрещни ветрове - включително руската война в

...
Въпреки сериозните глобални насрещни ветрове - включително руската война в
Коментари Харесай

Йелън: Въпреки глобалните рискове, икономиката на САЩ остава устойчива

Въпреки " сериозните световни насрещни ветрове " - в това число съветската война в Украйна, възходящите цени на силата и продължаващите резултати от пандемията - стопанската система на Съединени американски щати резервира " забележителна мощ " . Това съобщи в понеделник американският финансов министър Джанет Йелън, представена от Fox News. 

" Нашият стопански проект ще ускори устойчивостта ни на световен потрес ", сподели тя.

Министерството на труда заяви по-рано този месец, че инфлацията е повишена с 0,4% през септември по отношение на предходния месец и с 8,2% на годишна база. Тези проценти бяха по-високи от 8,1% и 0,2% месечно нарастване, планувано от икономистите на Refinitiv -  обезпокоителен знак за Федералния запас, защото се стреми да охлади растежа на цените и да укроти потребителското търсене с нападателна акция за повишение на лихвените проценти.
 Йелън: Има риск от ново повишаване на горивата в Съединени американски щати
Йелън: Има риск от ново повишаване на горивата в Съединени американски щати

" Това е риск, поради който работим върху тавана на цените, с цел да се опитаме да го преодолеем ", сподели министърът

В още по-обезпокоително развиване, което допуска, че главният инфлационен напън в стопанската система остава мощен, главните цени - които отстраняват по-нестабилните измервания на храните и силата - се повишиха с 0,6% през септември по отношение на предходния месец. От същото време на предходната година главните цени скочиха с 6,6%, най-бързо от 1982 година

Данните съвсем подсигуряваха, че централната банка на Съединени американски щати ще одобрят още едно покачване на лихвения % със 75 базисни пункта - четвъртото по рода си - на идващото си съвещание на 1-2 ноември. Повишаващите се лихвени проценти заплашват да провокират икономическа криза, като принудят бизнеса и в последна сметка потребителите да се откажат от разноските.

 Йелън не чака криза в Съединени американски щати
Йелън не чака криза в Съединени американски щати

Въпреки че стопанската система на страната изпитва компликации

Припомняме, че нееднократно през последните месеци Йелън акцентира, че е оптимист за стопанската система и Съединени американски щати не са в криза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР