Въпреки продължаващите руски атаки, украинският президент Володимир Зеленскинасърчи сънародниците си.Всички

...
Въпреки продължаващите руски атаки, украинският президент Володимир Зеленскинасърчи сънародниците си.Всички
Коментари Харесай

Зеленски: Всички усещаме приближаването на нашата победа

Въпреки продължаващите съветски офанзиви, украинският президент Володимир Зеленскинасърчи сънародниците си.

„ Всички ние към този момент усещаме приближаването на нашата победа. Защото резервираме единството си и знаем, че сме по право на нашата земя ", съобщи Володимир Зеленски във видеопослание, оповестено в профила му в обществените мрежи.

В същото време той признава за сложната обстановка в Донецк. „ Силата на съветските офанзиви не е намаляла. Няма да им позволим да пробият отбраната ни “, продължава той.

" Боевете в Донецка област са също толкоз интензивни, колкото и през последните дни ", споделя още Зеленски във видеообръщението си. Предния ден той беше описал обстановката там като " пъкъл ". Руското министерство на защитата заяви в неделя за по-малък триумф в Донецк. Руски бойци бяха завладяли град Майорск покрай град Горловка.

„ Междувременно на отвоюваните места в Херсонска област са разкрити над 400 съветски военни закононарушения. Открити са тела на бойци и цивилни. Руските бойци и наемници ще бъдат задържани “, продължава президентът.

Британският министър на защитата предизвестява

Повече от осем месеца и половина след съветската инвазия украинската войска означи огромен триумф предходната седмица: След сполучливи контраофанзиви руснаците се отдръпнаха в южния район Херсон от едноименната районна столица и други места от дясната страна на Днипро.

В неделя украинските медии продължиха да разгласяват видеоклипове на ликуващи хора, които поздравяват личните си войски в Херсон.

С оглед на тези подиуми на тържествуване, английският министър на защитата Бен Уолъс прикани за нерешителност. " Историята учи, че Русия може да бъде доста брутална против личния си народ ", сподели Уолъс в Лондон в неделя.

" Ако се нуждаят от повече пушечно месо, те ще го получат ", сподели Уолъс, имайки поради неотдавнашната готовност в Русия. Той се базира и на плануваните военни учения в съветски учебни заведения. " Това е методът на режима, с който си имаме работа ".

„ Изтеглянето на съветските войски не трансформира статута на Херсонска област “

Изтеглянето на съветските сили от украинския град Херсон няма да промени статута на Херсонска област, чието анексиране Русия разгласи през септември, сподели в петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Херсонска област е " индивид на Руската федерация, статутът на този индивид е законово закрепен и избран. Тук не може да има никаква смяна ", добави представителят в отговор на журналистически въпрос, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че Русия не съжалява за анексирането на Херсонска област и останалите три украински области.

По негови думи се работи за споразумяване на въпросите, които безпокоят Москва във връзка с зърнената договорка, чийто период изтича на 19 ноември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР