Въпреки притесненията за дълга на домакинствата в Китай, най-големите проблеми

...
Въпреки притесненията за дълга на домакинствата в Китай, най-големите проблеми
Коментари Харесай

Трите най-големи заплахи за китайската икономика

Въпреки терзанията за дълга на семействата в Китай, най-големите проблеми към момента идват от корпорациите, държавните предприятия и локалните управляващи, предизвести Джиан Чанг, основен икономист за Китай в Barclays.

" От позиция на финансовото понижаване на задлъжнялостта, Китайската национална банка и финансовите регулатори свършиха доста работа през миналата година. Видяхме закъснение на дейностите със сенчесто финансиране, както и ограничението им в междубанковия бизнес. Всичко това способства за понижаването на рисковете във финансовите системи спрямо тези преди една година ", изясни Чанг.

" Но във връзка с икономическото понижаване на задлъжнялостта, считам, че към момента следва да бъде извървян дълъг път. Специално равнището на дълга над Брутният вътрешен продукт остава много високо ", предизвести тя.

Дълговете на държавните компании, частните компании и локалните държавни управления остават най-големите проблеми на Китай. Това остава в действие, макар че корпоративният ливъридж се е нормализирал ненапълно. Но към момента " би трябвало да се свърши забележителна работа ", уточни Чанг.

Отиващият си шеф на Китайската централна банка Джоу Сяочуан неотдавна предизвести за темповете на напредък на дълга на семействата. Според икономиста на Barclays дългът на семействата в Китай, който е към 40% от Брутният вътрешен продукт към момента е доста по-нисък от междинните интернационалните равнища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР