Въпреки предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, островната държава

...
Въпреки предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, островната държава
Коментари Харесай

Великобритания остава предпочитана страна за българските кандидат-студенти

Въпреки идното излизане на Англия от Европейския съюз, островната страна остава най-предпочитаната дестинация на българските кандидат-студенти. Това се удостоверява и от двете изложби Световно обучение и Европейско обучение , които се организираха в София.
 
Причината се дължи на обстоятелството, че изискванията за кандидатстване и учене в Обединеното кралство се резервират както до момента, макар Брекзит, изясняват специалистите. Другите страни, към които също има огромен интерес, са Германия, Холандия, Дания.
 
Къде и какво избират да учат българите в чужбина?

И за идната образователна година студентите във Англия ще имат опция да се възползват от заема, който английското държавно управление отпуска, с цел да се покрие таксата за образование. Освен това някои от университетите дават благоприятни условия за спомагателни стипендии. Тези изискванията се резервират през цялото следване, без значение от Брекзит.
 
" Там, като се изключи че има заем, който студентите могат да получат преди да заминат за Острова, и в действителност не би трябвало да заплащат таксата за образование на университета, има и доста финансови помощи от университетите за новопостъпили студенти - на база на триумф, на база на фамилен приход ", обясни пред Българска национална телевизия Ирина Христова, координатор на плана " Световно обучение " .
 
 ThinkStock/Getty Images

С над 30% се нараснал броят на младежите, които желаят да продължат образованието си в Холандия и Германия . Причината - наличните такси и богатия набор от стажове. Освен това и двете страни оферират доста стратегии за образование на британски език. Дания също е измежду желаните страни.
 
Кои са най-търсените специалности от българите, завръщащи се в България?

Справката на консултантските компании демонстрира, че една огромна част от българските младежи съумяват да влязат в влиятелни университети. " Българските студенти се оправят чудесно, макар че най-голямото предизвикателство е да свикнат с условията на академичната стратегия и методиката на преподаване, която изиска умения за независимо култивиране на информацията и образуване на независимо мнение ", разяснява Ели Тончева, шеф на консултантска компания. По тематиката Все повече българи се завръщат в родината (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР