Въпреки политическите совалки от новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев,

...
Въпреки политическите совалки от новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев,
Коментари Харесай

БСП след срещата с Терзиев: Няма да подкрепим Бонев за шеф на СОС, да изберат нашия кандидат и готово

Въпреки политическите совалки от новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев, патовата обстановка в Столичния общински съвет (СОС) към този момент остава без изгледи за скорошно позволение.

В петък Терзиев разгласи, че е изпратил предложения за срещи с водачите на всички партии и обединения, показани в Столичния общински съвет. По-късно денем от Българска социалистическа партия обявиха, че ще изпратят свои представители на срещата, само че на нея няма да участва водачът на партията Корнелия Нинова, а през днешния ден ГЕРБ и Има Такъв Народ потвърдиха, че няма да вземат участие в диалозите.

„ В понеделник на сесията на Столичния общински съвет нашите общински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета “, сподели пред публицисти през днешния ден зам.-председателя на Българска социалистическа партия Георги Свиленски след диалозите с кмета на София Васил Терзиев.

Заради неуспеха на избор на ръководител Столичният общински съвет към момента не може да стартира работа.

Свиленски напомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до ръководителите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения.

Корнелия Нинова през днешния ден е в Шумен на районна среща с наши определени кметове и общински съветници и заради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да взе участие заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице “, изясни Свиленски.

Той разяснява, че са срещнали кмета на Столична община и неговия екип с решенията на изпълнителните органи на Българска социалистическа партия, а точно – „ първо да представим проблемите на столицата “. По думите му на срещата не е ставало въпрос за постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове или шефове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР