Въпреки опитите на Нинова да саботира участието на столетницата, БСП

...
Въпреки опитите на Нинова да саботира участието на столетницата, БСП
Коментари Харесай

Манолова: Ще има голямо ляво обединение, в което водеща роля ще има БСП

„ Въпреки опитите на Нинова да саботира присъединяване на столетницата, Българска социалистическа партия ще взе участие в изборите с помощта на леви хора, които сме отвън Българска социалистическа партия, само че милеем за левицата. Ще има огромно ляво обединяване, в което водеща роля ще има Българска социалистическа партия. “

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “, водач на „ Изправи се България “ , част от необятното ляво обединяване, което се образува преди изборите в края на октомври. Тя посочи, че водещата позиция и присъединяване на Българска социалистическа партия в изборите е записано и в съглашението , което се разисква сега. Председател на обединяването ще бъде представляващия Българска социалистическа партия Атанас Зафиров и Българска социалистическа партия ще има задоволителен брой членове в съдружния съвет на обединяването.

Манолова напомни, че Корнелия Нинова подаде оставка и Националния съвет на Българска социалистическа партия дефинира Атанас Зафиров за краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на партията. В резултат и Софийският градски съд взе решение за изтриване на Нинова като ръководител и представляващ Българска социалистическа партия.

„ Това решение се апелира от едно доближено на Нинова лице, един сламен човек – неин подопечен, който подаде тъжба и по всякакъв начин разтакава процеса – не получавайки призовки, известия, не внасяйки такси, не осигурявайки приподписване от юрист – обикновени неща, които се вършат нормално от недобросъвестни жалбоподатели. В случая това недобросъвестно лице е самата Нинова посредством своя сламен човек “ , изясни проблема Манолова, която също е юрист .

Мая Манолова дефинира държанието на Нинова като безусловно неприлично за някогашен водач на Българската социалистическа партия, защото с държанието си тя не се бори за председателството си, от което сама се отхвърли, а по думите на някогашния омбудсман само основава спънки пред присъединяване на Българска социалистическа партия в изборите.

Според водача на „ Изправи се България “ единственото рационално държание е индивидът на Нинова да изтегли жалбата си и да влезе в действие законния представляващ партията Атанас Зафиров .

С определянето на двама свои пълномощници , без да бъдат избрани от груповите органи на партията, Нинова показва столетницата като еднолична своя компания , счита Манолова и напомни, че едвам до преди дни самата Нинова роптаеше, че би трябвало законните органи на партията да се произнасят по всички тематики, а в този момент разпорежда председателството еднолично на следващите сламени хора на Корнелия Нинова. Според Мая Манолова, в случай че продължава с тези си дейности Корнелия Нинова ще се опозори като първия някогашен ръководител на Българска социалистическа партия, който не е запазил достолепие и е работил против партията си.

Лидерът на „ Изправи се България “ уточни, че силата на лявото обединяване е в събирането на хора , хрумвания и дела , които са отстоявали през времето и уточни, че „ Изправи се България “ има своите ярки дела в отбрана на природата, в отбраната на потребителите и битката против монополите.

„ Разпадът на съществени политически субекти е проклятието на конституционните промени. Те посегнаха, обругаха конституцията и в този момент берат следствията. “ , счита Манолова. Тя уточни, че на фона на разпадащите се субекти вдясно, левите обединения са единствените, които се събират и това ще докара до положителни резултати на изборите, безапелационна бе водачът на „ Изправи се България “.

По отношение на продължаващата водна рецесия Мая Манолова съобщи:

„ Абсолютно двуличие е неочакваната угриженост на ГЕРБ във връзка с водната рецесия, защото от месеци е ясно, че това е най-големият проблем на страната сега “, акцентира някогашният омбудсман. Тя напомни, че огромната водна промяна беше направена от ГЕРБ през 2015 година и единственият резултат досега е фрапантното повишение на цената на водата , която тук-там скочи с 100-200-300 %. Срещу това хората не получиха нито по-добро качество на водата, нито решение на казуса с безводието, нито понижиха загубите на вода.

„ Огромните пари, които се акумулират в този бранш, просто изтичат. Както изтича 65% от водата. Представете си ние какъв брой би трябвало да сме богати на вода, с цел да можем да можем да пилеем 2/3 от нея. “

Манолова съобщи, че притежателите на ВЕЦ-ове би трябвало да се лишат от големите облаги, които натрупат най-малко за интервала на безводие, защото достъпът до вода за хората би трябвало да бъде преди всичко, счита някогашният омбудсман. Тя даде образец и с опасването на страната ни със слънчеви панели и вятърни перки , които също са метод за трупане на бързи облаги, а не метод за сензитивно помагане на климатичните промени.

Тя изиска и КЕВР да вземе решение за компенсиране на засегнатите консуматори, които с месеци са на тежък воден режим.

Лидерът на „ Изправи се България “ уточни, че никой действително не мери положението на язовирите . След като бяха налети стотици милиони левове резултати липсват, а четири институции си трансферират топката в групова безнаказаност, заключи Мая Манолова.

Предложение: Закон за инфлуенсърите да ограничи прокламирането на нездравословни артикули и модели

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР