Въпреки обещанието на здравния министър, че проектът на наредбата за

...
Въпреки обещанието на здравния министър, че проектът на наредбата за
Коментари Харесай

Протестът на хората с увреждания ще се проведе въпреки решението на МЗ

Въпреки обещанието на здравния министър, че планът на наредбата за здравната експертиза се отсрочва, хората с увреждания няма да анулират планувания за на следващия ден митинг на всички национално показани организации.

Това удостовери по БНР и Българска национална телевизия зам.-председателят на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова. Причината е, че концепцията за експертиза на работоспособността остава, а тя е тази, която не по-малко смущава хората с увреждания.

Там има дискриминиращи текстове, добави тя. Хората излизат на следващия ден на митинг, съобщи Стоименова. Ние сме за промени, само че не и промени, които лишават права, заключи тя. Освен това, по думите й, не се знаело какъв ще бъде крайният резултат от отлагането на здравната експертиза от разискване.

По-рано стана ясно, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов и след среща при него с присъединяване на финансовия, здравния и обществения министър, както и на вицепремиера Томислав Дончев, кабинетът даде крачка обратно с изтеглянето на плана за промени в наредбата за здравна експертиза. Решението пристигна няколко часа след оповестения народен митинг за на следващия ден пред Министерския съвет, на който се чакат към 6000 хора с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР