Въпреки някои спекулации, служебният кабинет продължи и ускори подготовката на

...
Въпреки някои спекулации, служебният кабинет продължи и ускори подготовката на
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Служебният кабинет ускори подготовката за членството ни в ОИСР

Въпреки някои спекулации, служебният кабинет продължи и форсира подготовката на страната ни за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това разгласи в обществените мрежи вицепремиерът Атанас Пеканов, откакто през днешния ден се срещна с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман. Той посочи, че са разговаряли за главните задания пред страната ни по пътя ни към участие в тази водеща международна организация, известна и като клуба на развитите пазарни стопански системи.
 
" Присъединителният развой е опция за рационализиране на нашето законодателство и политики по метод, по който страната да е готова за всички модерни провокации, черпейки от опита на сътрудниците ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Процесът ще служи като катализатор за фундаментално значими за България промени в области като успеваемостта и модернизацията на общественото ръководство, битката с корупцията, образованието, опазването на околната среда и други ", показва Пеканов.

 

Според него министерствата са свършили забележителен размер от работа и напълно скоро ще бъде подготвен Първоначалният меморандум - формалният документ, който рамкира промените и законодателните промени, които би трябвало да се случат по време на настоящите договаряния преди влизането на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това е институционално изпитание, което може да се съпостави с работата, нужна за влизане в Европейския съюз, защото изисква отлична съгласуваност сред българските институции и комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и включването ни в над 100 правни инструмента на организацията, прибавя министърът.

 

Според него хармонизацията на регулации и законодателство с водещите стопански системи освен ще ни даде опция да прилагаме най-хубавите практики, само че и ще понижи несигурността и компликациите, както пред интернационалните вложители да влагат у нас, по този начин и пред развиването на нашите компании. Особен фокус на промените ще имат секторите обучение, околна среда, обществената сфера, които са измежду предпочитаните за Организацията за икономическо сътрудничество и раз от години. Като образец мога да посоча потребността да се подобрим по редица измерения на просветителната ранглиста PISA, която се изготвя от организацията, дава обещание той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР