Въпреки неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн, платформата за анализи

...
Въпреки неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн, платформата за анализи
Коментари Харесай

Биткойн може да претърпи тежка корекция скоро

Въпреки неотдавнашното повишаване на цената на Биткойн, платформата за разбори CryptoQuant предизвестява вложителите за опцията за забележителен спад на най-голямата криптовалута.

Вчера Биткойн съумя да надвиши $72,000 за първи път в историята си, продължавайки невероятни си напредък. Само през последните дни цената на Биткойн скочи с 8%, а пазарната капитализация на криптовалутата доближи $1.42 трилиона – толкоз беше цялата пазарна капитализация на крипто пазара единствено преди няколко месеца.

Въпреки бичите настроения, доста вложители и анализатори търсят отговор на най-съществения въпрос сега – следва ли промяна на цената?

Според неотдавнашна актуализация на платформата за разбори CryptoQuant разнообразни индикатори сочат, че Биткойн може да навлезе във фаза на “прегряване ” на пазарния си цикъл, изключително откакто цената му надвиши $65,000.

Едно от забележителните опасения е забележителното нарастване на облагите на миньорите, които са достигнали най-високите си равнища от декември 2023 година насам.

Освен това CryptoQuant показва, че неосъществените маржове на облага на трейдърите са се покачили до 57% – равнище, което исторически се свързва с идни пазарни корекции, защото трейдърите се стремят да капитализират облагите си.

Въпреки че платформата не е предоставила съответни прогнози по отношение на степента на евентуалния спад на Биткойн, нейният създател и основен изпълнителен шеф Ки Йонг Джу по-рано уточни, че е малко евентуално Биткойн да се върне към цената по времето на листингите на спот Биткойн ETF, която беше малко над $46,370.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР