Въпреки множеството си присъди за кражби и един грабеж, Гребчев

...
Въпреки множеството си присъди за кражби и един грабеж, Гребчев
Коментари Харесай

Затворникът-рецидивист Георги Гребчев се радвал на свободата си цели пет дни

Въпреки множеството си присъди за обири и един обир, Гребчев се уредил да работи като метач в затворническото общежитие, с цел да понижи следващото си наказване. В деня на изгубването му още веднъж хванал метлата и съгласно формалната версия не се върнал от работа в края на работния ден. Запознати обаче издават, че се измъкнал от оградата освен това измежду бял ден, а не вечерта. Направил го е през място, оставено без наблюдаване.

Така и не излиза наяве кой и за какво е решил, че би трябвало да бъде оставена „ свободна зона “ при оградата.

 

Ченгетата се смеят, че е цяло знамение, че и различен не се е възползвал от този кулоар.

След като в петък лъснало бягството на Гребчев на мястото се изсипали цялостен куп началници от ГДИН, с цел да проверяват какво тъкмо се е случило. Първата оперативна информация по случая сочела, че рецидивистът е драснал към София.

 

Същевременно шефът на затворническото общежитие Иван Дерменджийски нямало защо да се тормози, защото бил под чадъра на шефа на ГДИН – Ивайло Йорданов. Той пък на собствен ред е извънредно непосредствен и постоянно придружавал в командировки зад граница отрасловата зам.-министърка на правораздаването Мария Павлова.

 

Преди време се чу, че пазарджишкото затворническо общежитие е намерило спонсор в лицето на Иван Балабанов – Вазелина, прочут хулиган от Панагюрище. При едно от последните си пребивавания там, той станал хигиенист. Уредил се да работи, с цел да излезе по-бързо, също като Гребчев, който избяга в този момент. На Балабанов му оказал подпомагане персонално шефът Иван Демерджийски.

 

Междувременно стана ясно, че до момента в който е бил на независимост, Гребчев още веднъж се е показал – блъснал стара жена с камък по главата и откраднал дамската й чанта.

В последна сметка той бил хванат от органите на реда и върнат назад в затворническото общежитие.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР