Въпреки лошото време в последните дни, пролетта все пак наближава

...
Въпреки лошото време в последните дни, пролетта все пак наближава
Коментари Харесай

5 лесни стъпки за пролетен детокс - slava.bg

Въпреки неприятното време в последните дни, пролетта въпреки всичко наближава и скоро ще бъде реалност. Освен с множеството слънце, птичи песни и разходки на открито, този сезон е присъщ с наложителния детокс на организма, който мнозина от хората вършат.

Според Китайската медицина, в случай че бъбреците не са работили добре през зимата, заради което процесите на детоксикация на тялото са нарушени, се натрупват повече отрови и това е една от аргументите за присъщата пролетна отмалялост. Също съгласно знанието на Китайската медицина, напролет най-активните органи са черният дроб и жлъчката, които е добре да бъдат подкрепени в този интервал.

Ето 5 лесни стъпки за детокс на черния дроб и пролетно пречистване на организма, дадени от , магистър-фармацевт, типичен хомеопат и натуропат с над 15-годишен опит:

Направете разтоварващ режим на хранене. Черният дроб и бъбреците са съществено затруднени от огромния брой скотски протеини, които сме погълнали през студените месеци. Те би трябвало да се оправят с отпадните отрови, получени при преработката на тези артикули и да ги изхвърлят отвън организма. Затова е добре за избран интервал от време да се акцентира на растителна храна. Традиционните Великденски пости, които към този момент започнаха, са мотив да преминете на такова хранене.

Може също по този начин да извършите няколко поредни дни единствено на сокове и течна храна. Подходящо е да се вършат по 1-2 разтоварващи дни всяка седмица. Това дава опция на храносмилателната система да си почине.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР