Въпреки локдауна случаите на коронавирус в Нидерландия се увеличават заради

...
Въпреки локдауна случаите на коронавирус в Нидерландия се увеличават заради
Коментари Харесай

Въпреки локдауна, случаите на Омикрон в Нидерландия се увеличават

Въпреки локдауна случаите на ковид в Нидерландия се усилват поради бързото разпространяване на разновидността Омикрон, сочат данни от през днешния ден на нидерландския Национален здравен институт, съобщи ДПА.

През последните седем дни е записано нарастване с близо 35 % на позитивните проби, заяви институтът.

Вариантът Омикрон е преобладаващ от края на предишния месец в страната, чието население наброява 17,5 милиона поданици. Седемдневната заболеваемост набъбна до 639 на 100 хиляди поданици, предава Българска телеграфна агенция.

Първоначално броят на новозаразените спадна внезапно след въвеждането на последния локдаун преди повече от две седмици. Мерките постановиха затварянето на всички магазини за артикули, които не са от първа нужда, други търговски обекти, целия бранш на хотелиерството и ресторантьорството, спортните обекти и анулация на културни събития.

Супермаркетите, аптеките и магазините, продаващи артикули от първа нужда, бяха оставени отворени, въпреки и с понижено работно време.

Училищата следва да отворят порти идната седмица, въпреки че колежите и университетите остават затворени. Сегашният локдаун следва да изтече на 14 януари.

Въпреки че броят на настанените в лечебни заведения пациенти с КОВИД-19 спада, специалисти предвиждат ново нарастване от средата на месеца. Един от главните претекстове за въвеждането на локдауна бе да се облекчи натискът върху здравната система.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР