Въпреки кризата и затворените заводи, Lamborghini отчете най-успешната година в

...
Въпреки кризата и затворените заводи, Lamborghini отчете най-успешната година в
Коментари Харесай

Въпреки кризата: 2020 г. е била най-успешната в историята на Lamborghini

Въпреки рецесията и затворените фабрики, Lamborghini регистрира най-успешната година в историята си. Данните от производителя на първокласни коли показва още веднъж по какъв начин рецесията засегна най-много хората с ниски приходи, до момента в който богатите резервираха положението си — и даже го покачиха.

През 2020 година Lamborghini е доставила 7 430 автомобила, спад от 9% по отношение на 2019 година Продажбите възлизат на €1,6 милиарда, понижение от 11%. Но облагата доближава връх, защото клиентите са поръчвали по-скъпи коли, споделят от компанията.

Прогнозата за 2021 година наподобява още по-добра с помощта на растежа на цените на акциите и другите активи, което усилва благосъстоянието на заможните. Главният изпълнителен шеф Стефан Винкелман показва пред CNBC, че заводите към този момент са цялостни с поръчки за първите девет месеца на годината.

Lamborghini, благосъстоятелност на Volkswagen Group, печели и от триумфа на SUV модела Urus. От 2018 година, когато моделът бе показан, общото произвеждане на компанията се е удвоило. А 59% от продадени коли през 2020 година са били Urus.

Резултатите на производителя акцентират и още една наклонност. За първи път в историята Китай се подрежда като втория максимален пазар за Lamborghini, измествайки Германия. Съединени американски щати към момента е на първа позиция.

Най-голямото предизвикателство пред бъдещето на Lamborghini е стягането на разпоредбите за нездравословни излъчвания и прехода към електрически автомобили. Компанията към момента не е оповестила проекти за електрически модел, само че основният шеф загатна, че това може да се случи през април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР