Въпреки катастрофалната финансова ситуация през последните месеци, Барселона успя да

...
Въпреки катастрофалната финансова ситуация през последните месеци, Барселона успя да
Коментари Харесай

Шави иска пет трансфера през лятото

Въпреки пагубната финансова обстановка през последните месеци, Барселона съумя да образува тим, който играе добре в Ла Лига до момента през този сезон и е на път да си върне шампионската корона в испанския футбоол.

Президентът на каталунците Жоан Лапорта и треньорът Шави Ернандес към този момент започнаха подготовка за идния летен трансферен прозорец, в който съгласно техните проекти е належащо да бъдат ангажирани пет нови имена, които да запълнят дупките в отбора. 

Намерението е през идващия трансферен интервал да бъдат привлечени петима футболисти, като приоритет са подсилванията във всички линии на отбора.

Първото укрепване е в центъра на отбраната, като измежду евентуалните претенденти за прекосяване на “Камп Ноу ” се сочат Иниго Мартинес и Еван Н`Дика. Според някои немски издания, Н`Дика към този момент е подписал прелиминарен контракт с „ блаугранас “.

Шави също търси ново име на позицията десен бек, като първи в листата с стремежи е Бенжамен Павар от Байерн, до момента в който конкуренцията за позицията на отбранителен състезател в халфовата линия е по-ожесточена. Първият вид е Илкай Гюндоган от Манчестър Сити, а вторият е Н`Голо Канте. И двамата ще имат статут на свободни сътрудници, което значи, че Юри Тилеманс от Лестър е с по-малко шансове.За офанзивата са планувани две подсиления, които да запълнят празнината с напускането на Мемфис Депай, само че не е изключено в края на сезона Барселона да продаде Феран Торес и Ансу Фати.Като първа алтернатива се преглежда Яник Караско от Атлетико Мадрид, само че наподобява изборът в офанзива за Барселона занапред следва.

За да се осъществят желанията на управлението на клуба обаче е належащо по-нататъшно възстановяване на финансовото положение, като първостепенно ще бъде намаляването на бюджета за заплати, с цел да се изпълнят изискванията за финансов феърплей и позволение за регистрация на нови играчи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР