Въпреки интерпретациите, че кексът е рожба на вариациите на тема

...
Въпреки интерпретациите, че кексът е рожба на вариациите на тема
Коментари Харесай

Кексът е от Древния Рим, вредни ли са заводските, кое може да замени здравословно захарта в сладкиша

Въпреки интерпретациите, че кексът е рожба на вариациите на тематика коледен ритуален самун, т.е. от християнската ера, учените са уверени в историческата истина, че този толкоз обичан сладкиш не е останал от Средновековието, а още от античността.

Кексът се появява като подсладен самун, поднасян за десерт в благородните домове на Римската империя. Подслаждането става със слагане на мед или плодове в тестото. И формата, с цел да се придаде компетентност на изделието, стартира да се развива и да не прилича самун.

Кексът продължава развиването си в християнската ера, като след откриването на Америка медът и плодовете – естествените източници на захар, са сменени към този момент от самата нея, внасяна от Новия свят. Но дано да дадем и лайфакове:

Съвременните трендове връщат нещата обратно към истинските предписания. Модата е да се вършат кексове с потребление на банани, вместо на захар, да се вършат в чаши, за минути опичани в микровълновата печка.

Ролята на бананите може да извърши и положителната остаряла, и много по-евтина, тиква, в чийто сезон сме сега. Повярвайте, направена на кекс или на мъфини – мини кескове, дори тези, които не я обичат, въобще няма да усетят усета й.

Това са доста по-полезни и по-диетични разновидности на кексове от обичайния.

Още един значим и успокоителен лайфхак:

Мнозина считат заводските, опакованите кексове, за супер нездравословни и най-много поради така наречен трансмазнини, които изобилстват в други индустриални сладкиши като вафли, бисквити, сладки.

ЗАВОДСКИТЕ КЕКСОВЕ ИМАТ ИЗНЕНАДВАЩО ПОД НОРМАТА ЗА ПОЗВОЛЕНИ ТРАНСМАЗНИНИ – ДО 2%, Т.Е. НЕ ПРЕВИШАВАТ ЗДРАВОСЛОВНИЯ МИНИМУМ И МОГАТ ДА съдебна експертиза ХАПВАТ СПОКОЙНО, РАЗБИРА съдебна експертиза В НЕГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ДО 100 ГРАМА ДНЕВНО.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР