Въпреки факта, че хората са изкачили най-високите планини, че са

...
Въпреки факта, че хората са изкачили най-високите планини, че са
Коментари Харесай

Това са последните 4 места в света, обвити в мистерия СНИМКИ

Въпреки обстоятелството, че хората са изкачили най-високите планини, че са слезли в бездната на Марианската котловина, някои области на нашата планета остават неразучени. И в този материал ще научите за четири такива места!



Долината Джавари (Бразилия)

Тук живеят последните индианци на нашата планета, които „ не са допрени ” от цивилизацията. Те не познават различен живот с изключение на в горите на Бразилия. Те даже не знаят, че фотография на домовете им е качена в интернет.

Долината Джавари с право може да се назова едно от най-изолираните места на Земята. На нейната територия има към 14 племена, които нямат контакт с останалия свят.

Бразилското държавно управление дефинира живота на тези племена по подобен метод, че изцяло да запазят своята самостоятелност. Местообитанието на изолираните племена може да се съпостави с размера на Австралия.

Правото на племената на подобен метод на живот са предпазени от бразилските закони. Създадени са даже специфични обединения, които управляват външни лица да не нахлуват в територията на престояване на племената.



Звездните планини (Океания)

Хинденбургският било, който е международна забележителност, се намира на отдалечено място в Папуа-Нова Гвинея.

Варовиковата планина има височина повече от километър, на която се образува голямо плато. Съвсем неотдавна бяха проведени експедиции, по време на които бяха открити повече от хиляда нови типове животни и растения.

Въпреки редицата експедиции, не е допустимо да се изследва изцяло тази територия. Всичко е обвързвано с непристъпността и суровия климат в района. Затова към момента е изцяло незнайно кой живее там.



Пустинята Намиб (Намибия)

Пустинята Намиб се смята за най-старата на Земята, нейната възраст доближава 43 милиона години. Пустинята е съвсем необитаема, там живее единствено античното племе Химба. Това племе се подрежда измежду атракциите на Намибия, защото жителите на пустинята имат неповторим образ и лична просвета.

Пустинята е ситуирана по крайбрежието на страната, съставлява величествено пространство от непрекъснато движещи се равнини и дюни, които имат разнородни форми и впечатляващи размери.

Флората и фауната на района е едва разучена. В пустинята съвсем няма непрекъсната растителност. Само тук можете да намерите един от най-древните представители на пустинната флора.



Например, тук пораства динята-нар, чиито плодове могат да се видят единствено един път на 10 години!

Или Велвичията - дърво, което има пълен дънер с височина единствено 15 см, както и две кожести листа, които доближават дължина от към 3 метра. И това са единствено тези растения, които в миналото са били открити!



Планината Намули (Мозамбик)

Равнините, ситуирани в Източноафриканското плато, се смятат за едно от най-неизследваните места на Земята. За да проучите тези региони, би трябвало да имате професионални умения по катерене.

Една от експедициите до планината Намули беше проведена през 2014 година За цялостен месец откривателите се изкачваха на върха на планината, само че даже и да покорят височината, те нямало по какъв начин изцяло да опознаят региона.
В резултат на тази експедиция, учените са намерили 5 типа мравки, съществуването на които никой в научната общественост даже не подозирал!

Към днешна дата никой не е решил да повтори този маршрут. Много откриватели се плашат от обстоятелството, че по време на гражданската война на територията, ситуирана покрай планината Намули, са останали доста мини, които още не са експлодирали. Ето за какво туризмът в планините Намули е много рисков.

Източник: pochivka.blitz.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР