Въпреки, че все още няма подробности от българските власти къде

...
Въпреки, че все още няма подробности от българските власти къде
Коментари Харесай

Тайникът с оръжия на Хамас: Пред NOVA говори разследващият журналист Холгър Шмидт

В ъпреки, че към момента няма детайлности от българските управляващи къде се е намирал тайникът с оръжия на „ Хамас ” на наша територия, в немските медии излизат от ден на ден детайлности за случая. Сред тях - че огнестрелните оръжия са откарани в пункт в град Пловдив. Германските анализатори дават и отговори на въпроса какво значи всичко това за Европа и има ли и тук опасност от набези на терористичната палестинска формация.

Кореспондентът на в Германия Натали Пашева беседва с Холгър Шмидт. Той е един от създателите на следствието и специалист по тероризъм на ARD. Той посочи, че четиримата арестувани в Германия мъже са били близки до управлението на „ Хамас ”, някои даже са били родственици между тях. Те са сред 30 и 50-годишни.

По думите на журналиста откритият у нас боеприпас бил заровен в алуминиев куфар под дърво в гориста околност. Те трябвало да бъдат прибрани в найлонов плик, с цел да не ръждясат, само че несполучливо. „ Не разбирам за какво България, Полша и Германия ”, сподели Холгър Шмидт. Според него „ Хамас ” към този момент е трансформирала тактиката си и не прави нещата, както преди.

Повече гледайте във видеото!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР