Въпреки че телефоните са най-често срещаният вид 5G устройство, те

...
Въпреки че телефоните са най-често срещаният вид 5G устройство, те
Коментари Харесай

Над 400 са обявените 5G устройства


Въпреки че телефоните са най-често срещаният тип 5G устройство, те надалеч не са единствените
(снимка: CC0 Public Domain)

Екосистемата от 5G устройства продължава да пораства. Броят на оповестените 5G устройства е достигнал 400, което е над два пъти повече спрямо началото на 2020 година, съгласно нов отчет на Глобалната асоциация на доставчиците на мобилни устройства (GSA).

Общо 401 5G устройства от 93 доставчика са оповестени до края на август. Тази цифра включва районни разновидности и телефони, които могат да бъдат „ надградени ” за 5G чрез обособен адаптер. Бройката изключва дубликати на други устройства, които са брандирани от операторите.

От всичките 401 устройства, съгласно GSA, 190 към този момент са налични в комерсиалната мрежа. В момента има 138 модела 5G телефони, които се оферират в комерсиалната мрежа, съгласно изследването на GSA. Бройката включва и три телефона, които разчитат на прикачен адаптер, с цел да разрешат на телефона достъп до 5G.

Въпреки че телефоните са най-често срещаният тип 5G устройство, те надалеч не са единствените. GSA е идентифицирала 18 други типа устройства за 5G, в това число екрани за монтаж на главата, вътрешно или външно съоръжение, безпилотни летателни апарати, роботи, таблети, антени, преносими компютри, камери, тв приемници и даже вендинг-автомати.
още по тематиката
GSA прибавя, че въз основа на предходните изказвания на доставчиците и скорошните темпове на оповестяване на нови устройства, броят на наличните в комерсиалната мрежа 5G устройства се чака да нарасне до 200 към края на септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР