Въпреки че Световната здравна организация наскоро обяви, че негативните ефекти

...
Въпреки че Световната здравна организация наскоро обяви, че негативните ефекти
Коментари Харесай

Немски учени откриха високи нива на пластмаса в организма на деца

Въпреки че Световната здравна организация неотдавна разгласи, че отрицателните резултати на пластмасата върху човешкия организъм не са изяснени към момента, немски учени неотдавна разкриха шокиращи обстоятелства за съществуването на пластмаса в организма на подрастващите.

Немското Министерство на околната среда е провело проучване в интервала 2014-2017 година, в което са взети проби от урината на 2500 малчугани на възраст от 3 до 17 години.

Целта е била да се открият равнищата в организмите на децата на 15 от най-популярните химикали, употребявани в производството на пластмасови артикули, оповестяват от Der Spiegel.

При 97% от взетите проби са открити следи от 11 от тези химикали, като немските учени оповестяват, че наклонността занапред ще набира скорост.

Те акцентират, че съществуването на тези химикали в подрастващия организъм могат да доведат до съществено увреждане на репродуктивната система, черния дроб и нервната система у децата.

Още по-притеснителното в тази ситуация е, че точно децата са под максимален риск от развиването на заболявания в резултат на поглъщането на пластмаса.

Учените оповестяват, че в множеството случаи пластмасата не се гълтам с храната, а прониква в тялото посредством облеклата и материи, с които децата са в всекидневен контакт. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР