Въпреки, че при последната /поредна/ проверка в нощните клубове на

...
Въпреки, че при последната /поредна/ проверка в нощните клубове на
Коментари Харесай

Полицейски фейк! Защо пловдивската полиция манипулира данните от проверките в нощните клубове?

Въпреки, че при последната /поредна/ инспекция в нощните клубове на Пловдив не бяха открити НИКАКВИ нарушавания, Областната дирекция на полицията в Пловдив, не стопира да манипулира публичното мнение, подавайки информация, която въобще не дава отговор на истината. 
Прочетете още
Във вторник в цялата страна бяха извършени взаимни инспекции от екипи на  МВР, Национална агенция за приходите, БАБХ и РЗИ. Според формалното известие на Министерство на вътрешните работи акцията е осъществена под методическото управление на бранш „ Наркотици “ в основната дирекция.  Обхванати са нощни увеселителни заведения на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции в Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загора и Русе. Проверките са били против азпространението и използването на наркотични субстанции, божествен газ, както и на нерегламентирано наличие на малолетни и малолетни.

 Според същото известие са открити 34 случая на нерегламентирано наличие в нощните заведения на малолетни и малолетни – 8 в Благоевград и 26 в Пловдив . В известието на полицията  обаче не се показва в кои заведения от тестваните е имало " нерегламентирано наличие на малолетни и малолетни ". 

TrafficNews  се обърна към пресцентъра на Областната дирекция с въпрос в кои нощни клубове в Пловдив са били  открити въпросните 26 малолетни и малолетни лица. Въпросите бяха заложени до шефа на Областната дирекция Васил Костадинов през прецентъра устно и документално. Отговорът бе, че " това е формалната информация и детайлности няма да бъдат дадени "

Репортер на TrafficNews обаче направи инспекция във всички заведения, в които във вторник е имало акции и се оказа, че в НИТО ЕДИН клуб в града не е имало малолетни лица, които да са били там без компаньон, както изисква законът. В клуб " Бушидо ", с изключение на униформени служители на реда, е имало и двама представители на Детска педагогическа стая, които още същата вечер на място са се свързали с родителите на всички присъстващи момчета и девойки, които са нямали навършени 18 години, с цел да ревизират дали са подписали декларациите, с които те влизат в заведението. Всички родители са удостоверили, че са наясно къде са децата им и те са там с тяхно позволения. Повечето от тях са чествали абитуриентските вечери на свои другари. 

Тъй като Министерство на вътрешните работи изготвя систематизираната информация за страната въз основата на информация, подавана от регионалните дирекции, на чиято територия са извършени акциите, явно в тази ситуация от пловдивската дирекция са подадени погрешни данни. 

С каква цел пловдивската полиция заблуждава жителите?

През последния месец станахме очевидци на извънредно сериозен опит от страна на полицията да бъде ударен с безусловно противозаконни способи бизнеса на бизнесмените, които ръководят и охраняват комплекс " 7 POINTS ". След серия инспекции по най- разнообразни линии при които не са открити никакви нарушавания, в навечерието на Гергьовден 70 служители на реда влязоха в клуб " Бушидо " в продължение на 4-5 часа държаха затворени близо 400 души, събличаха ги, обискираха ги без съображение, а с изключение на всичко огромна част от тях са били унижавани, като служителите на реда са ги принудили да клякат голи по няколко пъти. 

Последваха протестни заявления от браншовите организации БАЗ и СБЗ, митинг в Пловдив пред постройката на ОД Министерство на вътрешните работи, на който бе поискана оставката на шефа Васил Костадинов. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че не е бил известен за акцията и е разпоредил инспекция. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров избяга от въпросите дали той е знаел за акцията, въпреки, че съгласно източници на TrafficNews той е участвал на инструктажа преди акцията. Две седмици след невижданата акция, от управлението на Министерство на вътрешните работи към момента не са показали кой и за какво е разпоредил противозаконните дейности. 

Защо пловдивската полиция се пробва да убеди жителите, че нощните клубове нарушават закона и настройва обществото против този отрасъл, в който работят десетки хора? Защо сходни дейности се толерират от управлението на министреството? Защо, макар мненията на десетки адвокати по тематиката, към момента няма осъден? 

Вероятно и тези въпроси ще останат без отговор, защото някой би трябвало да понесе отговорност. Но за това се желае чест и героизъм. А те в последно време са много дефицитни. Особено в Министерство на вътрешните работи. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР