Въпреки че предизвикателствата на пандемията бяха големи за всички нас,

...
Въпреки че предизвикателствата на пандемията бяха големи за всички нас,
Коментари Харесай

11 навика, които ще ви помогнат да водите по-щастлив живот

Въпреки че провокациите на пандемията бяха огромни за всички нас, има неща, които можем да създадем, с цел да живеем по-щастлив и по-позитивен живот.

Какъвто и сезон да е, дано тези препоръки ви оказват помощ да намирате наслада всеки ден...

Търсете насладата

Отделете миг един път дневно, с цел да разпознаете хубави неща в живота ви. Това може да са достижения, благ жест… Нашият мозък е естествено надъхан да се концентрира върху това, което не е наред и ние постоянно подценяваме дребните положителни неща.

Не е казано да пренебрегваме неприятните неща, само че нормално има и положителни. Тези дребни моменти могат да оказват помощ да се предпазим от стрес и тревога. Това е елементарна процедура, която би трябвало да се следва даже и в ужасни дни.

Планирайте нещо, което да очаквате с неспокойствие

Насърчавайте възприятието за нормалност, като планирате идните дни. Дори и да сте имали тежък ден, можете да очаквате нещо, което провокира наслада – да вземем за пример да вземете хубава топла вана или да се обадите на другар. Можете да създадете нещо, което да очаквате с неспокойствие – не е нужно да е огромно. Това тренира мозъка ви да вижда нещата в сегашното.

Свържете се

Въпреки че свързването с околните е по-трудно – и друго от това, с което сме привикнали, то има огромна мощ. Ако можем да създадем нещо, което ни оказва помощ да останем свързани, това ускорява резултата на положителното възприятие, който получаваме от другите хора.

Чувството на връзка е толкоз значимо за нашето благоденствие. Хроничната самотност може да бъде също толкоз нездравословна за здравето, като пушене или затлъстяване. Ако сте уединен, това е сигнал, че би трябвало да се свържете с хората.



Направете нещо благо за другите

В доста случаи тъгата е естествена човешка реакция към разнообразни промени в живота и събития, само че има някои привички, които могат да оказват помощ за това. Ако откриете, че се чувствате малко потиснати, направете нещо благо за различен човек.

Когато вършим положителни неща за другите, това, в действителност, задейства системата за заплащане в личния ни мозък, освобождавайки допамин. Ако вършим нещо за някой различен, това също по този начин отвлича мозъка ни от личните ни паники.

Помолете за помощ

Не се опасявайте да помолите за помощ. Макар че постоянно се възприема като уязвимост, молбата за помощ в действителност е мощ. Не е нужно да молите за помощ, единствено когато се борите, само че и когато желаете да научите или споделите нещо. Освен това общностите, които си оказват помощ, в действителност са по-щастливи, по-силни и по-устойчиви.

Бъдете добър другар на себе си

Кога за финален път казахте нещо благо на себе си? Забележете по какъв начин си говорите. Понякога можем да бъдем в действителност благи към другите хора, само че корави, сериозни и гадни към себе си. Ако забележите, че се разочаровате от себе си, просто кажете „ изчакай, това е в действителност сложен миг, на доста хора им е мъчно “.



Движете се

Нашето тяло и разум са свързани. Телата ни са основани да се движат, което поддържа мозъка ни във форма. Бързата разходка може да бъде също толкоз ефикасна, колкото и приемането на предписани медикаменти, изключително за тези с лека меланхолия.

Уверете се, че имате задоволително придвижване денем си. Много от нас през днешния ден прекарват повече време на бюрото си, в сравнение с нормално. Помислете по какъв начин да въведете придвижване в деня си, с цел да подобрите настроението си.

Приемете това, което не можете да контролирате

Опитвате ли се да измененията неща, върху които нямате надзор? Приемането, че доста неща са отвън вашия надзор, не значи да се откажете или да отстъпите - това е просто метод да се научите да разбирате какво е във вашата мощ.

Приемете по какъв начин стоят нещата в този момент, само че също по този начин помислете по какъв начин можете да извършите малко по-различно през днешния ден или малко по-добро на следващия ден. Има доста неща, които са отвън надзор сега, само че се пробвайте да не харчите прекалено много сила за тях.

Не очаквайте прекалено много от себе си

Не очаквайте от себе си да сте съвършени. Ако объркате нещата, добре е да бъдете откровени и почтени - има някои неща, в които съм добър, само че има други неща, в които не съм толкоз добър.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР