Въпреки, че най-вероятно като се прибавят и гласовете от чужбина,

...
Въпреки, че най-вероятно като се прибавят и гласовете от чужбина,
Коментари Харесай

Иво Инджов: Няма ясно изразен политически хегемон

Въпреки, че най-вероятно като се прибавят и гласовете от чужбина, " Продължаваме промяната - Демократична България " ще бъде победител на изборите, може да се каже сигурно е, че няма ясно изразен хегемон в българското политическо пространство , разяснява пред анализаторът Иво Инджов .

Ръстът на " Възраждане " не е толкоз огромен, че да се приказва за сериозен пробив в политическата система.

Прогнозите сега са рисковани, само че комбинациите за сформиране на държавно управление може да се повлияят от възможен шести участник в Народното събрание (ИТН и на границата от 4% избор за влизане в НС).

По думите на Инджов, резултатите почти повтарят картината от началото на октомври 2022 година, само че поради насъбраната отмалялост от избори, този път възможностите за сформиране на постоянно държавно управление наподобяват много по-големи .

" Независимо от формулата, по която ще се сформира кабинет, ръководството няма да бъде стабилно . То ще трае няколко месеца, половин година и вероятността от нови избори наесен е много огромна. Немислимо е да се сформира необятна управническа коалиция, макар че партиите се опасяват да не им бъде постановен бойкот на сформиране на държавно управление . "
От друга страна има блян да не се оставя ръководството още веднъж в ръцете на президента Радев.

Инджов допуска, че няма да се стигне до взаимоотношение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, тъй като се чакат локални избори, за които към този момент има закани за атакуване на кметовете от партията на Бойко Борисов.

Експертът регистрира, че описите с имена по закона Магнитски и инспекциите на европрокуратурата може да не са се отразили значително във вота, само че те биха имали по-дългосрочни последици за българските партии, политиката и даже за сформиране на държавно управление .
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР