Въпреки че Националната здравна служба на Великобритания излезе с препоръки

...
Въпреки че Националната здравна служба на Великобритания излезе с препоръки
Коментари Харесай

Не трябва да се отказваме от месото, опасно е

Въпреки че Националната здравна работа на Англия излезе с рекомендации аленото месо да се понижи от 90 грама на ден на 70, учените не престават със своите проучвания, проверявайки дали рекомендациите са верни. 
Прочетете още
Доскоро се смяташе, че до 2035 година потреблението на месо и млечни артикули би трябвало да се понижат с 20% до 2035 година Но неотдавна научна обява на Университета в Единбург стигна до изненадващия извод, че това ще увеличи рисковете за здравето, вместо да ги понижи. Причината е, че с този метод организмът ще бъде лишен от значими минерали, като селен, желязо и цинк.

Изследване в Университета в Аделаида в Австралия също сигнализира, че надали ще подобрим здравето си, в случай че понижим порциите месо. Изводът на екипа на доктор Уенпенг Ю е вследствие на разбор на данните за потреблението на месо в 175 страни и резултатите от потреблението му, оповестени в International Journal of General Medicine. 

Учените наблюдават разнообразни фактори, в това число благосъстояние, затлъстяване и калории и стигат до смайващо умозаключение - месото не е причина за преждевременната гибел, в противен случай, то удължава продължителността на живота. 

Причината е, че с напредването на възрастта загубата на мускулна маса пораства с по 1-2% годишно и единственият метод да се противопоставим на тази наклонност е 30% от менюто ни да се състои от протеини, а месото е всепризнато за пълностоен протеин. Но и тук си има особености. Учените не предлагат модифицираните меса и салами, които могат да провокират рак на стомаха. 

Напротив, непреработените без нитрати и нитрити, където е непокътнат витаминния и минерален баланс са потребни за здравето. 

Неслучайно през 2021 година се открива, че 50 грама непреработено алено месо дневно понижава риска от Алцхаймер. Причината е, че когато не минава термична преправка то съдържа значимите за мозъка витамин B12, витамин D, омега 3 мастни киселини, цинк и магнезий. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР