Въпреки че Microsoft традиционно предлага големи отстъпки за научните организации,

...
Въпреки че Microsoft традиционно предлага големи отстъпки за научните организации,
Коментари Харесай

CERN заряза Microsoft

Въпреки че Microsoft обичайно предлага огромни отстъпки за научните организации, предходната година нещата внезапно се трансформираха - тогава компанията изключи от списъка CERN. Съгласно новите разпоредби ЦЕРН вече не дава отговор на изискванията за участие в категорията на университетските институции, с които Microsoft договаря по-ниски цени. Затова през март 2019 година на CERN бе предложи нов контракт, който в действителност беше 10 пъти по-скъп от предходния, оповестява Business Insider.

След сходни обезкуражаващи съглашения CERN реши да продължи да работи без Microsoft или да премине към отворен код, като част от новия Microsoft Alternative Project (MALT).

" Проектът за други възможности на Microsoft (MALT) стартира преди една година в отговор на предстоящото нарастване на таксите за софтуерни лицензи ", оповестиха от CERN.

Това лято стартира пилотен план с присъединяване на доброволци и ИТ отдел на ЦЕРН - първо с цел да се откри различна е-поща, а по-късно да се премине към други възможности на Skype и други услуги.

CERN се надява, че други университетски институции ще последват образеца му.

Това е неповторима опция за CERN да покаже, че не е необходимо да зависи от комерсиалните снабдители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР