Въпреки, че кметът на София разреши само поставяне на цветя,

...
Въпреки, че кметът на София разреши само поставяне на цветя,
Коментари Харесай

Обжалват забраната на кмета за ”Луков марш”

Въпреки, че кметът на София позволи единствено слагане на цветя, през днешния ден се провежда провеждането на така наречен „ Луков марш “. Документът предстои на правосъден надзор и се апелира от уредниците.
Въпреки възбраната на Столичната община за провеждането на шествие с факли, националисти ще почетат през днешния ден годишнината от гибелта на военачалник Христо Луков, оповестява БНР. Генерал Христо Луков е противоречива персона в българската история, считан е за воин и родолюбец от едни, за антисемит и човек, мощно повлиян от нацизма от други.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в четвъртък, че не е разрешавала образуване на марша. Това, което е в съгласие е поднасянето на цветя на паметната плоча на военачалник Луков в столицата.

За втора година разпореждането на кмета е единствено да бъдат сложени цветя пред паметната плоча, без да бъде проведено факелно шествие. Миналогодишната възбрана за провеждането на така наречен „ Луков марш “ беше обжалвана и анулирана от съда. Фандъкова отбелязва още, че и тази година документът предстои на правосъден надзор и се апелира от уредниците.

Планирани бяха и контра прояви в отговор на Луковмарш- митинг под наслов „ Без нацисти по улиците ни!” и манифест „ Заедно против езика на омразата”, осведоми Нова телевизия.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестяват, че ще бъдат подхванати всички ограничения, с цел да не се стигне до напрежение или конфликти по улиците на София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР