Въпреки че главоболието е изключително често и много хора го

...
Въпреки че главоболието е изключително често и много хора го
Коментари Харесай

6 трика за справяне с главоболието

Въпреки че главоболие то е извънредно постоянно и доста хора го изпитват в даден миг от живота си, това не прави оправянето с него по-лесно. Досадното напрежение и ви могат да повлияят на настроението ви, работата ви и даже обществения ви живот. За благополучие има доста неща, които можете да извършите, с цел да облекчите болката. 

1. Опитайте акупресура

Има доста точки на напън върху ушите ни, които подхождат на разнообразни елементи от тялото ни. Прилагането на лек напън върху точка, ситуирана тъкмо зад ушната мида, може да облекчи главоболие то, а натискането на точката в най-горния център на ухото може да облекчи напрежението, което постоянно съпровожда мигрената.

2. Избягвайте пушени храни

Въпреки че пушените храни сигурно имат добър усет, по-добре е да не консумирате такива, в случай че страдате от главоболие. Пушените храни са богати на хистамин, химикал, който се намира естествено в тялото, само че може да провокира главоболие при някои хора. Елиминирането на богатите на хистамин храни от вашата диета може да помогне за облекчение на честите главоболия. 

3. Успокойте болката със леден компрес

Ако главоболие то ви е толкоз мощно, че едвам можете да станете, тогава използването на студени компреси върху врата или главата може да помогне за облекчение на досадните признаци. Тъй като свива кръвоносните съдове и понижава възпалението, нанасянето на торба, цялостна с лед или леден гел върху главата, може да понижи болката при мигрена.

4. Пийте кафе

Много фенове на кафето знаят, че нищо не може да накара утринното главоболие да изчезне по-бързо от чаша горещо кафе. Освен че повдига настроението, пиенето на кафе е потвърдено, че има позитивен резултат при главоболие. Но не пийте прекомерно доста кафе, тъй като прекъсването на кофеина може да аргументи главоболие , вместо да помогне за облекчаването му.

5. Тренирайте

Да бъдете дейни и да упражнявате постоянно е едно от най-хубавите неща, които можете да извършите за здравето си, само че в случай че сте осведомени с досадното главоболие , би трябвало да имате поради типа подготовка, който избирате. Някои действия с огромна активност, като повдигане на тежести, могат да доведат до главоболие. По-леките извършения обаче могат да бъдат потребни за справяне с главоболие то. Например, йогата може да освободи напрежението в тялото ви, което от своя страна понижава риска от главоболие. 

6. Не връзвайте косата си

Носенето на косата на стегната опашка може да аргументи външна компресия на главата ви, което води до главоболие. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР