Въпреки че ГЕРБ даде назад за бързата ратификация на Истанбулската

...
Въпреки че ГЕРБ даде назад за бързата ратификация на Истанбулската
Коментари Харесай

БСП действа скорострелно, внесе подписи за референдум за Истанбулската конвенция

Въпреки че ГЕРБ даде обратно за бързата ратификация на Истанбулската спогодба и се зарече, че първо ще бъде извършено необятно публично разискване на документа, Българска социалистическа партия внесе 74 подписа в деловодството на Народното събрание с искане да бъде извършен референдум по тематиката. Сега следва в пленарна зала да бъде решено дали настояването на левицата ще стане факт или не. Искането на парламентарната група за осъществяване на допитването може да бъде отхвърлено с нормално болшинство.





Соцдепутатът Стоян Мирчев упрекна депутатите от ГЕРБ, че изопачават истината, тъй като има текстове от Конвенцията за трети пол.

Той цитира: " В светлината на тази правосъдна процедура създателите са желали да прибавят следните учредения за недопустимост на дискриминация, които са от огромно значение за предмета на Конвенцията и това включва няколко категории лица като да вземем за пример трансексуални, травестити, травестити и други групи хора, които не дават отговор на това, което общество е определило като мъже и дами ".



И добави: " Искам да запитвам Цветан Цветанов, в случай че се одобри конвенциятау той коя от трите фигурки се припознае да бъде ".

Според соцдепутата Жельо Бойчев провеждането на референдума е доста значимо, тъй като по време на разяснителната акция ще бъдат изложени всички причини " за " и " срещу ".

Той упрекна болшинството, че се е провалило в напъните да организира един спор, още повече, че вероизповеданията се опълчиха на Конвенцията, има отпор и от обществото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР