Въпреки че е загубила мотивация, световната и европейската шампионка по

...
Въпреки че е загубила мотивация, световната и европейската шампионка по
Коментари Харесай

Световна шампионка точи кори за домашна баница и призовава за търпение и съпричастност

Въпреки че е изгубила мотивация, международната и европейската шампионка по бокс Станимира Петрова продължава да тренира вкъщи, до момента в който е в карантина поради ковид. Тя описа по какъв начин протича един неин ден в изискванията на самоизолация, който с изключение на с извършения запълва и с опити в кухнята. Станимира не съумя да изиграе даже един мач на олимпийската квалафикация в Лондон, защото шампионатът бе преустановен по средата поради разрастващото се разпространяване на COVID-19.

-Здравей, в този момент, когато всички сме принудени да си стоим вкъщи по какъв начин нормално протича един ден на Станимира Петрова?
Спортувам у дома, само че много ми е мъчно. Нямам мотивация. Сама съм и сама си изобретявам тренировките - с гирички, ластици, върша коремни преси, клякания и други Включвам разнообразни извършения за обща физическа подготовка. И по този начин един час. Чувам се по телефона и с моя треньор Петър Лесов. Той ми споделя всякога " Не се притеснявай! Когато възстановим естествените тренировки, ти за един месец ще влезеш във форма и отново ще си същата ".
 - Тръгнахте с усмивки и очаквания за олимпийската подготовка в Лондон, само че се наложи да се върнете без даже да се качите на кръга...
Да, отложиха я поради епидемията. Първата седмица ми беше доста тежко. Чувствах се все едно, че съм изгубила квалификацията. Преди октомври надали ще имаме опция още веднъж да се състезаваме за олимпийска квота ".

- Как е в кухнята за една международна и европейска шампионка?
-Готвя, шетам, гладя. За първи път в този момент взех решение да опитам нещо обичайно за нашата кухня - точих кори за баница. Не беше неприятна, изядох я. Следващия път, сигурна съм, ще е още по-сполучлива.

- Откри ли някакъв нов гений у себе си в този момент, когато си отвън залата за тренировки?
Задено с Елица Янкова /бронзовата медалистка по битка на Олимпийските игри в Рио 2016-б.а./ вършим изявленията с наши сътрудници -спортисти на backstage платформата по YouTube. Харесва ми ролята да съм от другата страна и аз да задавам въпроси. Проектът се осъществя от Асоциация " Докосни дъгата " със съдействието на Национална спортна база. Иначе имам грижи и към новото си жилище, само че в този момент съм с вързани ръце, тъй като и мебелните компании не работят поради изключителното състояние. Много неща ми липсват още. Нямам и спалня, само че такава е обстановката.

- Има една българска сентенция за такива времена - " Всяко зло за положително ". Кое е положителното за теб в този момент?
Сега поддържам връзка доста повече с моите близки, тъй като имам време и в това виждам позитивната страна на продължителната самоизолация. Надявам се след преживения стрес хората да станат по-добри. И дано всички да сме съпричастни към хората, които се нуждаят от помощ. Да бъдем търпеливи и да не излагаме на заплаха своите близки, другари, а и всички наши сънародници. Моето персонално предпочитание е да се върна по-скоро в залата. За мен животът е на кръга и към него. Не мога без това. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР