Въпреки че е израснала в Турция, Елис не забравя българските

...
Въпреки че е израснала в Турция, Елис не забравя българските
Коментари Харесай

Изселничка от България спечели турско риалити с рецепта за наша лютеница и кисело зеле

Въпреки че е израснала в Турция, Елис не не помни българските си корени

34-годишна изселничка от България обра овациите с рецепта за наша лютеница в турско кулинарно шоу. Елис Зюлф взе участие в предаването „ Домът на булката с Аслъ Хюнел “ по един от най-гледаните турски канали – Show TV, който се излъчва всеки ден, и безапелационно го завоюва. Там всяка седмица се състезават 5 младоженки и показват дома си, метода си на живот, сватбените си мемоари, както и кулинарните си умения. 

Елис впечатли журито и феновете със характерни усети от България и Турция, които предложи в менюто си. Тя сготви пържен черен дроб, поднесен с бадемова паста, гръцки бели сладки, традицицонна кърджалийска саралия. Най-много обаче очарова с българската лютеница и фунийките с домакински крем. 

34-годишната Елис родом е от Кърджалийско. Почти обаче не е живяла в България. Когато е бебе, родителите й се изселват в Одрин. Преди 5 години основава свое семейство, има малко момиченце. Завършила е архитектура, а сега работи като преподавател по изобразяване. Професионалните й умения също способстват за спечелването на формата. Тя сама е проектирала дома си, дизайнът също е нейно дело. В тази категория Елис получи цялостна оценка. 

Въпреки това, тя е най-горда с представянето си в кухнята. 

„ Моето меню остави отпечатък върху седмицата “, признава Елис. Заявява, че не харесва класическите ястия. Решава да показа 33 разнообразни усета на масата, множеството от които са от обичайна българска кухня.

“Десертите ми доста се харесаха. Хората тук не ги знаят. Особено усещане направиха и сармите с кисело зеле поради другия усет. Включих в менюто си както характерни от Одрин ястия, по този начин и от България. Опитах се да отразя и двете страни по хубав метод “, споделя младата жена. 

„ След предаването получих доста позитивни мнения, за което съм доста щастлива и признателна. Писаха ми хора от Грузия, Иран, Азербайджан, както и България. Моят съвет към младежите, изключително дамите, да имат самочувстви. Тайната на триумфа се крие в това “, добавя още Елис. С успеха си в шоуто тя прибавя 50 хиляди лири в банковата си сметка.  

А в умозаключение прибавя, че доста обича България. Посещава родната си страна при всяка опция, желае и щерка й да опознае България и да не не помнят корените си. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР