Въпреки че беше сред силно засегнатите от коронавируса държави, Турция

...
Въпреки че беше сред силно засегнатите от коронавируса държави, Турция
Коментари Харесай

Турция се готви да посрещне първите си туристи още през юни

Въпреки че беше измежду мощно засегнатите от ковид страни, Турция се готви последователно да се върне към естествения метод на живот и да съживи туризма си. В края на този месец вътре в страната ще може да се пътува свободно, а от юни интернационалните полети би трябвало да бъдат последователно възобновени.

Това е удостоверил турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в изявление за CNN Turk, представено от Daily Sabah.

" Правителството създаде стратегия за узаконяване на хотелите и заведенията за хранене, които ще бъдат обект на строги регулации ", показва той.

Те ще би трябвало да покриват 132 разнообразни критерии, в това число такива, свързани с хигиената и спазването на обществена отдалеченост. Персоналът в хотелите и заведенията за хранене ще бъде обучаван за това по какъв начин да ограничи разпространяването на вируса.

Засега по местата за настаняване ще бъдат позволени така наречен шведски маси, то гостите няма да могат да вземат сами храната си, а тя ще им бъде сервирана.

Туризмът е един от основните браншове за турската стопанска система, като преди разразяването на епидемията страната очакваше да посрещне 58 милиона туристи през 2020 година. Ерсой счита, че в случай че епидемията бъде овладяна, през 2021 година посетителите може да доближат 63 милиона.

През първото тримесечие задграничните гости в Турция са били 4,42 милиона души, което е спад от 22,1% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

През 2019 година над 45 милиона туристи са пътували в южната ни съседка при 39,5 милиона души за година по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР