Въоръжено нападение срещу предизборен щаб на основната опозиционна турска Народнорепубликанска

...
Въоръжено нападение срещу предизборен щаб на основната опозиционна турска Народнорепубликанска
Коментари Харесай

Нападнаха предизборния щаб на опозиционна турска партия в Истанбул

Въоръжено нахлуване против избирателен щаб на главната опозиционна турска Народнорепубликанска партия (НРП) бе осъществено в Истанбул, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Атаката против представителството на НРП е била осъществена през нощта в квартал Аташехир.

Няколко нападатели са писали със спрей по прозорците на предизборния щаб и са накъсали знамената на групировката, окачени пред офиса. След това са били създадени няколко изстрела с револвер.

Нападателите са съумели да избягат.

Валийството на Истанбул разгласи, че силите на реда поставят старания за залавяне на нападателите. От валийството показаха, че се търсят няколко обвинени, осведоми Анадолската организация.

Окръжната председателка на НРП Джанан Кафтанджъоглу осъди остро нападението. В акаунта си в Туитър тя написа, че членовете и поддръжниците на НРП не се опасяват от сходни набези. Кафтанджъоглу посочи, че са били създадени три изстрела, най-вероятно с халосни патрони.

Това е следващата офанзива против посланичество на опозиционна партия за последния месец. На 6 април бе открита пукотевица край централата на НРП в Истанбул. В края на март бе осъществено въоръжено нахлуване против окръжното председателство на опозиционната " Добра партия " в Истанбул.

На 14 май в Турция ще се състоят парламентарни и президентски избори, предава Българска телеграфна агенция.

Ataşehir`de CHP`nin seçim bürosuna CHP`liler saldırdı.

CHP, HDP ve FETÖ`cü 6 şüphelinin parti flamalarını kesip camlara yazı yazdığı, plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek kaçtığı tespit edilmiş.

İstanbul Valiliği
ADAM KAZANACAK
Bay Bay Kemal Gidicisin
— Kesâfet (@__KESAFET64__)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР