Въоръженият бунт, воден от наемническата групировка Вагнер, бележи най-значимото предизвикателство

...
Въоръженият бунт, воден от наемническата групировка Вагнер, бележи най-значимото предизвикателство
Коментари Харесай

Лондон: Бунтът на Вагнер е огромно предизвикателство пред Русия

Въоръженият протест, воден от наемническата формация " Вагнер ", бележи " най-значимото предизвикателство пред съветската страна " напоследък, съгласно представители на защитата на Обединеното кралство, заяви ДПА. 

Руският президент Владимир Путин назова дейностите на частната военна компания " изменничество ", откакто нейният началник Евгений Пригожин се зарече да смъкна от власт военното управление на Москва.

В последния си брифинг, обвързван с данни на разузнаването, английското министерство на защитата (МО) оповести, че " през идващите часове лоялността на съветските сили за сигурност... ще бъде от основно значение за това по какъв начин ще се развие рецесията ", защото наподобява, че силите на " Вагнер " се придвижват към съветската столица.

Министерството заяви в Туитър, че враждата сред групата " Вагнер " и съветското министерство на защитата ескалира в открита военна борба през днешния ден в ранните часове.

" В интервенция, избрана от Пригожин като " Поход за независимост ", силите на групата " Вагнер " минаха от окупираните региони на Украйна в Русия на минимум две места ", споделя още английското министерство. 

Ведомството твърди, че в южния съветски град Ростов на Дон " Вагнер " съвсем несъмнено е окупирал основни обекти на сигурността ", в това число съветския боен щаб, който следи бойните дейности в Украйна.

" Предните елементи на " Вагнер " се придвижват на север през Воронежка област, като съвсем несъмнено целят да стигнат до Москва.

При мощно лимитираните данни за боеве сред " Вагнер " и съветските сили за сигурност, някои от тях евентуално са останали пасивни, съгласявайки се с " Вагнер ", написа министерството. 

" През идващите часове лоялността на съветските сили за сигурност, изключително на съветската национална армия, ще бъде от основно значение за развоя на рецесията “, допълват от английското МО.

" Това съставлява най-сериозното предизвикателство пред съветската страна напоследък ", считат английските военни специалисти. 

Войските на " Вагнер " изиграха основна роля в съветската инвазия в Украйна, като съумяха да завладяват Бахмут - градът, в който се водят най-кървавите и продължителни сражения.

Но Пригожин ускори рецензиите си към съветското военно управление, обвинявайки го, че обстрелва неговите бойци.

Ескалацията на протеста в Русия може да затрудни още повече военните старания на Москва, в миг, в който се развиват ранните стадии на украинската контраатака.

Председателят на комисията по защита към Камарата на общините, реакционер Тобиас Елууд дефинира събитията като " голяма опция за Украйна да се възползва от настоящия протест и безпорядък в Русия ".

Бившият министър от кабинета на торите Саймън Кларк написа в Туитър: " Невероятно значим ден, в който би трябвало да си спомним с признателност за нашата изключителна разследваща и военна общественост, която ще следи събитията от близко. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР