Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) засилиха диверсионната си дейност, по

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) засилиха диверсионната си дейност, по
Коментари Харесай

Пасечник: Украйна започва активно да използва тактиката за водене на саботажна война

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ускориха диверсионната си активност, по време на отстъплението минират мостове и прелези, унищожавайки всичко по пътя си. Това сподели ръководителят на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник, оповестява

" Ситуацията на фронта е непрекъснато напрегната. Нашите войски се движат напред, както е планувано, само че компликацията породи от обстоятелството, че съперникът стартира да употребява нова тактичност:

В гъстонаселени региони се разполага бойна техника: „ Град “, „ Смерч “, сподели Пасечник по канала " Россия-ТВ ". 24 ".

Ръководителят на републиката добави, че въоръжените сили на Украйна се крият зад цивилни, като щит. Това, съгласно него, забавя дейностите на армията на републиката, защото главната й задача е да избавя живота на цивилното население.

„ При оттегляне съперникът минира и унищожава всичко по пътя си. Към днешна дата на територията на републиката, отстъпвайки, съперникът е унищожил всички мостове, всички прелези. Тази вечер сподели, че съперникът стартира интензивно да употребява тактиката на водене на саботажна война “, съобщи Пасечник.

В едно от селищата, освободени в понеделник, обърна внимание Пасечник, имаше борба през нощта. Украинските сили за сигурност „ се преоблякоха в униформите на военнослужещите на Луганската национална република и започнаха да стрелят по цивилни “. Народната милиция прави всички вероятни опити за откриване на диверсантите, акцентира републиканският глава.

Говорейки за обстановката в републиката като цяло, Пасечник означи, че тя е постоянна.

В ЛНР към момента е в действие мобилизационното разпореждане.

„ Днес указът за готовност към момента е в действие “, сподели Пасечник.

" Тоест, в случай че е належащо, ще можем да активизираме още хора, в случай че има дефицит. На територията на републиката, несъмнено, е оповестено военно състояние, ние сме в положение на война. Следователно ние вземаме всички нужни ограничения, както се споделя, „ всичко за фронта, всичко за успеха “, изясни той Пасечник, като означи, че сега има задоволително мощ.

В понеделник ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин разгласи, че мобилизацията в ДНР е прекратена.

Ситуацията в Луганската национална република е постоянна, водоснабдяването и газът работят без спирания, има задоволително медикаменти и храна в задоволителни количества, сподели ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник.

„ Ситуацията в самата република е безусловно постоянна, всички системи за поддържане на живота работят устойчиво: ток, газ, вода, всичко е снабдено напълно, аптеки, храна, всичко е проведено, има доставяне. Жителите на републиката не изпитват някакви компликации ", разяснява Леонид Пасечник.

Заместник-председателят на Народния съвет на ЛНР Олег Ковал добави, че в Луганск е умерено, хората възприемат обстановката позитивно. По думите му няма опашки пред банкомати, магазините работят, поддържането на живота в града е в положително положение.

Властите на ЛНР нямат искания към чиновниците на украинските администрации в освободените територии, няма да има правосъдно гонене.

„ Нямаме безусловно никакви недоволства към тези хора, които не са държали оръжие в ръцете си, не са стреляли по цивилното население на Донбас, които по принцип са представители на администрациите “, сподели Пасечник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР