Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) скоро ще приемат на въоръжение

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) скоро ще приемат на въоръжение
Коментари Харесай

BILD: Скоро Украйна ще може да поразява цели в Урал и Арктика с далекобойни дронове

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) скоро ще одобряват на въоръжение далекобойни дронове, с които ще могат да поразяват цели в Урал и даже в Арктика, оповестява източник на немския вестник BILD, представен от " Фокус ".

По-рано тази седмица ВСУ за първи път нападнаха цели в Татарстан с дронове. Те поразиха обекти на 1300 километра от фронтовата линия. За един от ударите е употребен украински дрон UJ-22. По-рано се смяташе, че обсегът му е 800 километра. Очевидно новата трансформация с спомагателни резервоари за гориво може да лети на доста по-дълго разстояние. За втората офанзива бе употребен дрон, основан въз основата на украинския свръхлек аероплан Аеропракт А-22 " Летяща лисица “.

Според BILD още тази година Украйна ще може да употребява дронове с обхват до 2000 и повече километра. Те ще компенсират дефицита на ракети със междинен и огромен обхват.

" Ракетите са нещо от предишното. Дроновете са бъдещето “, разяснява източник на BILD. Според него до края на годината 10 производителя ще доставят на ВСУ дронове с обхват до 2500 километра. А киевското конструкторско бюро " Луч “ е създало дрона " Сокол-3000 “, който може да лети до 3300 километра.

Според изчисленията на BILD новото украинско оръжие ще може да нападна цели даже в региона на Мурманск. Там руснаците имат към 80 военни бази. Сред тях е летището " Оленя “, където са основани стратегически бомбардировачи, които нанасят удари по Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР