Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще постигнат пробив на фронта

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще постигнат пробив на фронта
Коментари Харесай

ВСУ изправени пред три условия, за да извършат успешен пробив на юг

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще реализиран пробив на фронта в южната част на страната при осъществяването на три основни условия. Това означават в последния си отчет анализатори от Институт за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон, предава УНИАН. Според тях изискванията са следните:

- Руските сили да не разполагат с нужните запаси и бойна мощност, с цел да поддържат защитата в западната част на Запорожка област;

- ВСУ да запазят задоволителна бойна мощност, с цел да продължат настъплението, откакто тази на Русия бъде изчерпана;

- Руските отбранителни позиции зад актуалната зона на боеве да не са толкоз мощно минирани или добре готови като укрепленията, които украинските сили са пробили до този миг.

" ISW продължава да има вяра, че съветските военни сили не разполагат с задоволително сили, ситуирани в региона на Западно Запорожие, с цел да удържат отбраната си в дълбочина, и че украинските сили би трябвало да могат да се движат през съветските полеви укрепления по-бързо, в случай че не разполагат с подобаващ личен състав. Операциите на ВСУ в Бахмут държаха съветските войски в Източна Украйна и надалеч от южния фронт, а също по този начин помогнаха да се предотврати основаването на стратегически запас “, е едно от заключенията на анализатори.

ISW отбелязва още, че остава неразбираемо дали ВСУ имат задоволително аварийни сили и бойна мощност, с цел да продължат да организират настъпателни интервенции на юг, до момента в който съветската защита не бъде пробита, с цел да се употребява дейно пробива. Също по този начин остава неразбираемо доколко съветските позиции на юг от сегашната бойна зона са минирани и добре готови.

" Украинската контраатака е в извънредно динамична фаза и ISW не е подготвена да даде уверена прогноза за развиването “, пишат още специалистите.

В отчета се отбелязва също, че би трябвало да бъде проявено самообладание във връзка с украинската акция и да се чака контраофанзивата да продължи до зимата на 2023 година и до пролетта на 2024 година.

" Украйна не би трябвало да прави ненадейно и внезапно надълбоко навлизане, с цел да реализира триумф “, акцентират анализаторите от ISW.

По-рано Генералният щаб на украинската войска заяви, че в региона на Вербовое в Запорожка област ВСУ са изтласкали руснаците от позициите им и се укрепват на постигнатите рубежи.

Според анализаторите на ISW едновременните настъпателни дейности на украинските въоръжени сили в региона на Бахмут и в южната част на страната не разрешават на руснаците да образуват спомагателни сили. Ето за какво те са принудени да преразпределят новите си запаси, с цел да се опитат да задържат настъплението на ВСУ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР